Worstel biddend om de wedergeboorte van je kind

Wat een mooi citaat vond ik over onze verantwoordelijkheid als moeder bij het opvoeden van onze kinderen voor Gods Aangezicht. En wat geef ik vaak het verkeerde voorbeeld hierin! Wat een troost om te weten dat de zaligheid van onze kinderen niet van ons afhankelijk is, maar dat de Heere Zelf het geloof geeft.

Want Ik weet de gedachten, die Ik over u denk, spreekt de HEERE, gedachten des vredes, en niet des kwaads, dat Ik u geve het einde en de verwachting. (Jeremia 29:11)

“Moeders, kinderen zijn in hun jonge jaren de meeste tijd onder uw hoede. U heeft het meest gelegenheid om hen te onderwijzen in het kennen van God, in het bidden tot Hem, in het liefhebben van Christus en in het haten van de zonde.

De indrukken die zij van u ontvangen, blijven hen doorgaans hun hele leven bij. Daarom, als uw eigen ziel en de zielen van uw kinderen u lief zijn, verwaarloos dan niet de mogelijkheid die God u geeft.

U was in barensnood bij hun eerste geboorte. O, laat nu uw ziel in barensnood zijn bij hun tweede geboorte. Van nature zijn het uw kinderen. Uit genade kunnen zij Gods kinderen worden, instrumenten van Zijn lof en erfgenamen van genade.”

 

John Willison (1680-1750)

Citaat uit “Voor Moeder”, citaten van Maarten Luther e.a. 

Hoe deel jij dit bericht met je vrienden?Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie