Elke dag nieuw

  • Over Elke Dag Nieuw
    • Over Elke Dag Nieuw
    • Wie is Elise?
    • Het Elke Dag Nieuw team
    • Word vriendin!
    • Contact
  • Huwelijk & Gezin
    • Huwelijk
    • Moederschap & Vrouw zijn
    • Huisgodsdienst
    • Opvoeding
    • Boeken voor mama
    • Kinderboeken
  • Hart & Huis
    • Stille tijd
    • Doelen & Timemanagement
    • Opruimen & Organiseren
    • Menuplanning en boodschappen
    • Schoonmaken
    • Recepten
  • Het boek
  • Webshop
  •  

Wat eten we vandaag?

Menuplanning en boodschappen· Recepten

9 feb

“Mam! Wat eten we vandaag?” Twee ogen kijken naar mij. Verwachtingsvol. Je weet immers nooit… iets lekkers… of iets heeeel lekkers… “spinazie!” zeg ik op de meest vrolijke manier die ik in huis heb. Maar helaas, alleen het antwoord al valt niet in de smaak.

Even later stromen er tranen. “Maar wij eten altijd gezo-o-o-ond.” Klinkt het snikkend. Ik moet er een beetje om lachen. Het streelt mijn wel dit antwoord. Want dit is toch een geweldig compliment? Ik weet met mijn gezonde verstand dat het niet waar is. Evenwichtig en van alles wat, dat is mijn sleutelwoord. En ja, soms hoort daar spinazie bij!

Menuplanning

Ik stel de vraag zelf natuurlijk ook. “Ja, wat moeten we vandaag toch weer eens eten?” Ik vind het geen leuke vraag omdat ik het koken, boodschappen regelen, tijd vinden om het een beetje ordelijk te doen, gewoon een beetje gedoe vind. Natuurlijk vind ik kokkerellen wel leuk en ik kan echt genieten van lekkers op mijn bord, maar elke dag die terugkerende vraag… je herkent het misschien wel.

Mijn menuplanning helpt mij om in één keer de hele week van recepten te voorzien. Bij mij gaat dat ongeveer zo: Op maandag eten we aardappels met groente, eens kijken wat de marktkoopman heeft. Op dinsdag ook, dan kan ik vlees voor twee dagen verzinnen. Dan is het op woensdag tijd voor macaroni! Nu al zin in. En dan donderdag, even kijken… aardappelbolletjes uit de frietpan met rauwkost, dat wordt een feestelijke dag: vrolijke gezichten aan tafel. En vrijdag een ovenschotel, lekker makkelijk.

Het helpt mij! Een boodschappenlijstje maken is ineens eenvoudiger dan je denkt en het geeft rust in mijn hoofd dat ik maar één keer per week hoef na te denken over die ene vraag.

Easy-wrappie

Soms voorzie ik een drukke middag in mijn agenda. En ongetwijfeld zit er bij jouw agenda ook wel eens zo’n dag tussen: zwemles of de fysio, tandartsafspraak of een verjaardag. Als ik die dag tegenkom in mijn planning zie ik mijn kook-rust verdampen en kies ik een easy-gerecht: korte bereidingstijd en een smakkend kroost is dan de oplossing. Aan onze tafel zijn dat wraps! Onze peuter noemt het verheerlijkend ‘pannenkoeken’ en dat woord alleen is al genoeg om je mondje voor open te doen.

Recept Easy-Wrappie (of kipwraps met honing-mosterdsaus)

  1. Kipschnitzels bakken en daarna in reepjes snijden
  2. Tomaten in dunne partjes snijden en de bieslook kleinsnijden
  3. Mayonaise , mosterd, honing en de bieslook mengen (hoeveelheden naar smaak)
  4. Wraps verwarmen
  5. Sla, kip en tomaat over de wraps verdelen en besprenkelen met saus.

Vertrouwen

Ik sla Mattheus 6 open: “Daarom zeg ik u: Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult; ook niet over uw lichaam, namelijk waarmee u zich kleden zult. Is het leven niet meer dan het voedsel…”

Dat zou ik eens op een briefje moeten schrijven en het dan op de koelkastdeur plakken. Als een herinnering aan de zorg van de Heere. Ik lees: Bezorgd zijn is dus een gebrek aan vertrouwen op God. Die belooft dat Hij ruimhartig voor ‘al deze dingen’ zal zorgen (vers 33).

Oef. Ik bedenk dat het waar is. Wat wil ik graag zelf alle touwtjes in handen hebben. En ja, er moet natuurlijk ook gezorgd worden. Maar kan ik het ook met iets meer vertrouwen op God?

En lees je dat woordje “Daarom” twee keer? Daar is de sleutel te vinden. Het gaat over degene die het goede kiest, lees vers 19 tot 24 die ervoor geschreven staan. Over het verzamelen van schatten, over oprechte ogen en het liefhebben van maar één heer tegelijk. Als je zo leeft zoals God dat wil, dan hoef je ook geen bezorgdheid te kennen over de dagelijkse dingen.

Als vogels in de lucht

Lees eens verder in vers 26: “Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel; gaat u zie niet ver te boven?”

Uit deze zorg van de Heere blijkt dat Hij, die zelfs voor de vogels en de lelies zorgt, veel meer zal zorgen voor de Zijnen.

Ik herinner mij de verwondering van onze kleuter. Hij zag een zwerm vogels vliegen. “Daar gaan ze weer!” riep hij. “O! Ze zitten nu in de boom! Hebben ze nu een goed plekje om te slapen mam?” Tevreden was hij. Ja, zo onbezorgd te kunnen zijn. Als een vogel die neerstrijkt in een boom om daar de nacht te blijven. Bij het ochtendgloren weer op te veren en weg te vliegen naar wat de dag brengt.

Dan word ik dankbaar. Dan vieren we elke dag, zo rond de klok van half zes, dankdag!

Herken je de menu-struggels? Deel hieronder jouw easy-recept uit je eigen receptenschrift, ik ben heel benieuwd!

Dit blogartikel werd geschreven door Marieke. Het Elke Dag Nieuw team stelt zich hier aan je voor. 

Meer lezen:

  • Vijf dingen die ik leerde van een smartphoneloze weekVijf dingen die ik leerde van een smartphoneloze week
  • Het Perfecte HuisHet Perfecte Huis
  • Loof de Heere – Zingen aan de KeukentafelLoof de Heere – Zingen aan de Keukentafel
  • Moeders: perfect, goed genoeg, of… ?Moeders: perfect, goed genoeg, of… ?
  • Over Lijstjes en het LevenOver Lijstjes en het Leven

16 Reacties

« Acht Tips om te Zorgen voor je Huwelijk Vandaag
De Heerlijkheid van het Kruis »

Reacties

  1. Maaike zegt

    16 februari 2021 om 21:06

    Op de site van clubvanrelaxtemoeders.nl ook veel leuke inspiratie mbv weekmenu’s!

    Beantwoorden
  2. Anoniem zegt

    16 februari 2021 om 20:25

    Een lekkere en snelle maaltijd (ook als er meerdere mensen mee eten) vinden wij deze ‘pizza’

    Turks brood (zo’n ronde afbak welke je in de supermarkt bij de afbakbroodjes zie liggen) of shoarma/pita afbakbroodjes
    Pakje Heinz Tomato Frito (tomatensaus )
    Gedroogde Italiaanse kruiden
    Gesnipperde ui
    Paprika in kleine stukjes
    Evt. bosui/lente ui
    (blikje) ananas uitgelekt in kleine stukjes
    Vleeswaren zoals ham/kipfilet/salami
    Strooikaas

    Oven voorverwarmen op 180 graden
    Snijd het Turkse brood horizontaal doormidden zodat je er nu 2 heb of gebruik de shoarma/pitabroodjes (die laten we zo en snijden we niet doormidden)
    Smeer de bovenkant in met een laag Frito tomatensaus
    Bestrooi naar smaak met Italiaanse kruiden
    Hier overheen de gesneden ui/paprika
    Dan beleg naar keuze favoriete is hier ham/ananas of salami (met de shoarma/pitabroodje kan iedereen het naar zijn eigen voorkeur beleggen)
    Evt nog wat kleine ringetjes bosui er over
    Eindigen met een laagje strooikaas

    In het midden van de oven in ongeveer 20 min afbakken zodat de pizza warm is en de kaas gesmolten.
    Uiteraard kan er met allerlei groenten ed gevarieerd worden.
    Als we visite krijgen welke mee eten, snijd ik alles vast van te voren en hoeft de pizza alleen nog belegd te worden, dan is het zo klaar.
    Hier smullen ze er van, en als we toch overhouden eten we ze de volgende dag (evt. koud) bij de lunch.
    Vaak vul ik het aan met een lekkere salade.

    Succes en eetsmakelijk!

    Beantwoorden
  3. Anoniem zegt

    16 februari 2021 om 20:01

    De wrap met de kipburger is bij ons ook populair.
    Vooral op zondag een snelle maaltijd 😉
    Zelf snijd ik er altijd repen rode puntpaprika en komkommer bij en gebruiken wij een kipkorn (verwarmen wij in de airfryer) ipv de kipburger.
    De saus maken wij zonder mayonaise alleen met (volle) yoghurt en een lepeltje honing en theelepel mosterd er door.
    Ook lekker met chilisaus

    Beantwoorden
  4. Bertine zegt

    15 februari 2021 om 22:53

    Heerlijk om dit zo te lezen… Ik werk ook al een aantal maanden met een weekmenu en werkt perfect. 1x per week boodschappen en we komen er precies met zn 6en mee uit. Moet ik wel bij zeggen dat we de winter ingaan met twee volle vriezers vol groenten en voorgesneden soep en bami-nasigroenten. Wat ik doe voor stressdagen wanneer koken niet zo uitkomt is de restjes invriezen en die ochtend uithalen, dan is er voor ieder vaak wat wils en doet de oven zijn werk die dag;-)

    Beantwoorden
  5. Anneke zegt

    11 februari 2021 om 15:43

    Klinkt lekker. Staat vanavond op de planning.
    Eten jullie er nog iets bij?

    Beantwoorden
  6. Marjolein zegt

    10 februari 2021 om 08:18

    Leuk elkaar te inspireren! Ik bak graag aardappeltjes met spekjes en evt ui, daarbij rode paprika en prei meebakken en serveren met rookworst. En deze is ook heerlijk vinden wij en geeft mij altijd een goed gevoel, comfortfood en gezond. Linzenstoofpotje met bacon https://www.ah.nl/r/373098

    Beantwoorden
  7. Adrienne zegt

    9 februari 2021 om 21:50

    CCC zo heet het bij ons. Chili Con Carne dus. Gehakt met kruiden rullen. Paprika, winterpeen, ui en prei erbij en kort meebakken. Zakje ccc mix of Italiaanse kruiden en paprikapoeder en dan ook een tomaat erdoor. Deksel op de wok/hapjespan, dan wordt de wortel lekker zacht. Klaar! Als je wilt kan je nog aardappelblokjes voorkoken en die er aan het eind doorvoeren of gewoon losse aardappelen of rijst erbij, maar wij vinden het zonder dat lekker genoeg.

    Beantwoorden
  8. Corinda zegt

    9 februari 2021 om 14:26

    Weer een heerlijk herkenbaar verhaal over het gezinsleven en de altijd struggels betreft eten.
    Hierbij van mijn kant een snel en simpel gerecht (stamppot prei)
    * prei
    * aardappels
    * hamblokjes
    * gerapste kaas
    * scheutje melk
    * boter
    * gekookt ei

    Aardappels koken, prei erbij en nog paar minuten koken. Dan stampen met melk en boter. Hamblokjes, gerapste kaas erbij en het ei los erbij. Smullen maar 🙂

    Bedankt voor de les vanuit Bijbels oogpunt, zo valt er weer veel te leren van de Bijbel.

    Beantwoorden
  9. Bernadette zegt

    9 februari 2021 om 13:55

    Wij eten spinazieprutje 😉 een studentenrecept. Tagliatella apart koken. Kipstukjes in de wokpan, dan een grote pak diepvriesspinazie. Gebakken spekjes (in tupperware bakje id magnetron) en cashewnoten erdoor en klaar. Evt aan te vullen met champignons. Eet smakelijk!

    Beantwoorden
    • Jantine zegt

      9 februari 2021 om 21:16

      Dit is ook lekker als je er nog wat Boursin door doet!

      Beantwoorden
  10. Brenda zegt

    9 februari 2021 om 13:26

    Hier een makkelijk vlees-menu.
    Je neemt een kilo gehakt. De voorkeur is hier: gekruid kipgehakt van de poelier. Doe dat in een cakeblik (alleen even kneden, verder niks) oven aan op 170 graden voor een uur. Dan is het lekker gaar. In plakjes snijden. Deze keer dus geen cake bij de koffie, maar ‘gehaktcake’ bij stamppot of aardappels en groente. Vlees in de oven blijft fijn, je hoeft even niet op je vlees te letten!

    Ook handig is:
    Aardappels en winterpeen schillen en in stukjes (dat is wel even werk) naar hoeveelheid van je gezin. Doe dat in een ruime schaal of pan die in de oven kan, klein laagje water erin. Daarboven op bijv. gekruide drumsticks. Uur op 180 graden in de oven, daarna evt poosje zachter tot alle eters thuis zijn. Niks voorkoken, alles is gaar.

    Beantwoorden
  11. Cobi zegt

    9 februari 2021 om 13:25

    https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R697358/spinaziestamppot-met-cervelaat Een erg lekker recept. Wij gebruiken rundercervelaat. Ik snijd dat in kleine stukjes en de zongedroogde tomaatjes ook heel fijn snijden dan zien ze de kinderen het verschil niet. Ik kook de spinazie apart en giet geen kookvocht terug want dan vind ik het te nat worden. Knoflook laat ik achterwege, wel zetten we peper en zout op tafel. Heel geschikt gerecht om dubbele portie te maken en te delen met anderen. Eet smakelijk!

    Beantwoorden
  12. Gv3 zegt

    9 februari 2021 om 11:02

    Ha, leuk om te lezen en hier stond gisteren ook een favoriet pinaziemenu op tafel(om in de spinazietrent te blijven)
    2 dozen spinazie (1500 gram)
    500 gram rundergehakt
    200 ml kookroom
    5 eieren
    200 gram geraspte kaas
    Kruiden.
    Gehakt rullen (en lekker kruiden naar smaak)spinazie erbij in(bij diepvries spinazie goed uit laten lekken)
    Eieren,kookroom,kaas door elkaar roeren.
    Ovenschaal invetten gehaktmengsel erin daar het eimengsel overheen en 45 minuten in de oven (190 gr) voor een heerlijke makkelijke ovenschotel.
    Succes!

    Beantwoorden
    • Anoniem zegt

      16 februari 2021 om 19:54

      Ons favoriete menu (ook bij de kinderen: zij kiezen het zelfs als verjaardagsmenu;) lijkt hier op:

      Spinazie taart

      1 pak spinazie a la crème (450 gr)
      6 plakjes bladerdeeg
      4 eieren
      200 gr gehakt
      1 zakje geraspte kaas
      Ingevette taartvorm (26 cm.

      Bladerdeeg ontdooien
      Oven voorverwarmen op 200 graden
      Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg
      Gehakt rul bakken en kruiden met peper en zout
      Spinazie toevoegen aan de gehakt en even mee verwarmen
      (als het te nattig is, laat ik het soms even uitlekken in een vergiet en doe ik een beetje paneermeel boven op de bladerdeeg)
      Eieren loskloppen met peper en zout
      Eieren en de kaas door het gehakt/spinaziemengsel roeren
      Taartvorm vullen met het spinaziemengsel en in het midden van de oven in 40 min. gaar en goudbruin bakken

      Variatie: kipfilet, paprika en champignons

      Beantwoorden
  13. Jantine zegt

    9 februari 2021 om 10:41

    Zorgen zonder zorgen! Helemaal waar!

    Wij hebben een geliefd en bij de kinderen heel favoriet spinazie recept. Laten we dat vandaag ook net gaan eten als ik zeg dat we spinazie met wokkels gaan eten, gaat er een gejuich op. Ik deel het met jullie!
    Wij noemen deze pasta wokkels, anderen noemen het schelpen. Op het pak staat: ‘pipe rigate’.

    Nodig: pipe rigate, rode paprika, ui, kipfilet, spinazie a la crème.

    1. Verwarm de spinazie in een pan.
    2. Snij de kipfilet in stukjes en marineer ze met kipkruiden. Snij de paprika in reepjes en snipper de ui. Bak dit allemaal samen in een pan.
    3. Kook ondertussen de pipe rigate volgens de verpakking gaar.
    4. Voeg aan het eind alles bij elkaar

    Breng op smaak met peper.

    Eet smakelijk!!

    Beantwoorden
  14. Berty Ritmeester zegt

    9 februari 2021 om 10:29

    Een gezellige blog over het menu, dat ga ik zeker uitproberen…. Maar tevens een wijze bijbelse les….!
    Alles komt ons toe vanuit Zijn Vaderlijke Hand….. Kijk weer uit naar de volgende blog groetjes van Berty….

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Ik ben Elise - Vrouw van, mama van, kind van, houd van: ijs, chocolade, pioenrozen en een mooi boek. Ik blog over bijbels opvoeden, huishouden en meer hier op elkedagnieuw.nl.

Welkom en leuk dat je mee leest!

Je kunt mij ook vinden op:

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Leer je kind zelf stille tijd te houden met ‘Mijn reis door de Bijbel’

Word vriendin!

Schrijf je in voor het laatste nieuws en aanbiedingen op Elke Dag Nieuw publicaties! en ontvang een leuke set mini-posters met bemoedigende teksten voor moeders in je mailbox!

Dankjewel!

Je krijgt binnen enkele minuten een e-mail van ons. 

Niet? Check dan even de SPAM of map met ongewenste e-mails. Als je het daar vindt, markeer het dan gelijk als 'dit is geen SPAM', om te voorkomen dat onze e-mails altijd in je SPAM belanden. 

Alles over stille tijd & aanmelden voor de Moeskruid Bijbelleesgroep:

Nu op de Leesstapel:

 

 

 

 

Meer boeken voor mama vind je hier!

Op Instagram:

Christus als hovenier Zij dacht dat het de hovenie Christus als hovenier
Zij dacht dat het de hovenier was (Johannes 20:15)

Eén Rembrandt kende als kind ik goed:
de Christus met de grote hoed
wandelend in de ochtendstond.
En, naar erbij geschreven stond:
Hij was de hovenier.

En nòg laat ik mijn tranen gaan
als in de gaarde ik Hem zie staan,
en – wat terzijde – in stille schrik
die éne, zij die dacht als ik:
Het was de hovenier.

O kinderdroom van groen en goud –
géén die ontnam wat ik behoud.
De laatste hoven naderen schier
en ijler wordt de ochtend hier.

Hij is de hovenier.

Ida Gerhardt (1905-1997)

'Raak Mij niet aan' sprak Jezus tegen Maria Magdalena. Waarom mocht zij dat niet? De discipelen mochten Hem immers wel aanraken. Ds. W.H. Velema schrijft dat het betekent: 'Houd Mij niet vast'. Maria Magdalena wilde de Heere Jezus vasthouden, Hem niet meer loslaten. 'Zij grijpt Jezus aan om Hem nu verder bij zich te houden. Ze wil wat gebeurd is zo snel mogelijk vergeten. Maar Jezus verbiedt haar om te doen alsof er niets is gebeurd. Er is juist heel veel gebeurd. Er is een voortgang, terwijl Maria terug wil naar het oude. Haar grijpende handen weerhouden Jezus in Zijn hemelvaart.'

Willen wij ook niet vaak terug naar hoe het was? Terug naar de situatie van januari 2020? Terug naar volle kerken, volle woonkamers,  schijnbare zekerheden? Maar is dat wel wat de opgestane Levensvorst voor heeft met ons? Moeten we onze kinderen niet voorbereiden op wat komen gaat, in plaats van terugverlangen naar wat geweest is?

Hij is de Hovenier die de harten van mensenkinderen bewerkt. Hij weet volmaakt wat wij nodig hebben. Deze Hovenier is ook de Koning der Koningen, de Priester die Zijn eigen leven offerde en de Profeet die woorden van leven spreekt. 

We kunnen ons leven en dat van ons gezin met een gerust hart aan Hem toevertrouwen. 

De laatste hoven naderen schier
en ijler wordt de ochtend hier.

Hij is de Hovenier.

#elkedagnieuw 
#roepingenverwachtingvoormoeders
Goede Vrijdag. God gaf het liefste dat Hij had: Z Goede Vrijdag. 
God gaf het liefste dat Hij had: Zijn eigen Zoon. 

Jezus Christus was gewillig om tot in het allerdiepste lijden te gaan. Hij gaf Zijn leven om te betalen voor de zonden van ieder die in Hem gelooft. 

In Hem hebben wij de verlossing door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de zonden (Kolossenden 1:14). 

Wat een onvoorstelbaar wonder. Ik heb er verder eigenlijk geen woorden voor. 

Ik wens je een Goede Vrijdag!

PS Voor alle vragen: het is gewoon acrylverf. Dat gaat er goed af met een natte doek en een verfkrabber. En voor work in progress: even swipen.

#elkedagnieuw
'Kijk mama, lente! Kijk mama, lente!!' Onze Kaleb 'Kijk mama, lente! Kijk mama, lente!!' Onze Kaleb van bijna 5 kon zich gistermorgen maar net rechtop houden op zijn fiets terwijl hij zijn enthousiaste uitroepen vergezelde van brede armgebaren. Ik keek in de richting waarin hij 'de lente' aanwees. En ja, de lente is er onmiskenbaar. Twee bloesembomen voor het huis van onze buren zijn uitgebarsten in wolken witte bloemetjes. Als je er langs fietst hoor je een luid gezoem van de vele insecten die zich eraan laven. Dit is wat ons betreft hoe je de lente kunt zien en horen. 

Wat een troostvolle ervaring dat wát er ook gebeurt in Nederland en in de wereld waarin we leven, het tóch weer lente wordt. Gods trouwe zorg is zichtbaar in de natuur. Hij geeft nieuw leven, waar wij dat niet verdiend hebben. Veel meer nog: Hij gaf Zijn eigen Zoon. 

We leven in de 'stille week'. De week waarin we Christus' lijden en sterven gedenken. God gaf Zijn enige Zoon, het Liefste dat Hij had. Christus wilde Zijn leven offeren voor... vijanden. Steeds opnieuw loopt mijn verstand daarbij tegen al haar grenzen aan. Alleen verootmoediging én verwondering blijft over.

#elkedagnieuw 
#stilleweek
#lente
Zie je die gefocuste houding? Die verwachtingsvoll Zie je die gefocuste houding?
Die verwachtingsvolle gezichtjes?
(Vraag me even niet wat Fébe daar met een waterpistool doet, dat weet ik namelijk niet 😉)

Tijdens het kindermoment gisteren met het gezin van onze vrienden @prachtplek deed ik een proefje bij de Bijbeltekst 'Die ons getrokken heeft uit de macht der duisternis en overgezet heeft in het Koninkrijk van de Zoon Zijner liefde'. 

Er staat een brandend kaarsje in een laagje limonade. Als ik het glas op het kaarsje zet, dooft het vuur en wordt de limonade langs het glas omhoog getrokken. Een indrukwekkend gezicht. En een bijzondere manier om het te laten zien: het Licht der wereld liet Zich doven om zondaren uit de duisternis te trekken. 

Dit proefje én nog een andere las ik bij Jantine, die ze uitlegt in het blogartikel van deze week op Elke Dag Nieuw. Je komt er via de link in de bio. 

Ze schrijft ook: 'als ik als moeder geen aandacht besteed aan de betekenis van Goede Vrijdag, gaat het aan onze jonge kinderen die dag voorbij. De avonddienst is te laat voor hen, dus blijft het bij een extra vrije dag.' Dat is waar. Nog meer dan anders voel ik de behoefte om onze kinderen deze week aan de hand te nemen. Niet het nieuws te volgen, maar de lijdensweg van Jezus, Zijn dood en opstanding te gedenken. 

Daarom zal ik (net als vorige week) wat minder aanwezig zijn op insta deze week. Omdat onze kinderen me nodig hebben, om ons samen te verwonderen, te verootmoedigen én te verheugen. 

We maakten evenals vorige jaren een Paastuitje op tafel en willen ook weer een raamschildering maken. En met al die activiteiten zijn er mogelijkheden om samen te praten over het kruis, om te zingen:

Lam Gods, dat zo onschuldig,
zo moedig en geduldig,
aan 't schand'lijk kruishout lijdt,
verdienen niet mijn zonden,
die striemen en die wonden?
Ja 'k weet, dat Gij onschuldig zijt.

O Godslam, nooit volprezen,
leer mij de zonde vrezen,
waarvoor Gij stierf aan 't kruis!
Deel mij uw zaal'ge vrede,
ja, deel m' Uw hemel mede
en leid mij eens in 't Vaderhuis.

Hoe leef jij met jonge kinderen toe naar Goede Vrijdag en Pasen?
Corma schrijft niet alleen blogartikelen voor Elke Corma schrijft niet alleen blogartikelen voor Elke Dag Nieuw, maar is ook leerkracht van groep 7. Daar gaf ze weer 'de mooiste les van het jaar'. Ze schrijft over seksuele opvoeding in het onderwijs en thuis en geeft jou als moeder tips hoe je dit kunt doen. Voor mij was het weer een fijne reminder. Want hoewel er bij ons geen taboe op rust, schiet het er toch wel eens bij in. En heb ik het belang van herhaling ontdekt. Een mooi en leerzaam blogartikel dus! 

De link naar het blogartikel vind je in de bio.

#elkedagnieuw 
#roepingenverwachtingvoormoeders
Vind je dit geen prachtig plaatje? Het werd gemaak Vind je dit geen prachtig plaatje? Het werd gemaakt door @mint.and.sage voor... een nieuw boek! Al een paar jaar groeit er (het idee voor) een boek over zwangerschap en geboorte vanuit Bijbels perspectief. Samen met mijn zus Ellen en een aantal gastauteurs zie ik het steeds meer vorm krijgen! 

Als zwangere vrouw heb je behoefte aan informatie. Zeker als je je eerste kindje verwacht, maar ook bij latere zwangerschappen zijn er veel vragen: Wat kan ik verwachten? Waar moet ik me op voorbereiden? Wat moet ik kopen? Wanneer vertellen we het aan de familie? En aan mijn werkgever? Hoe gaat het met de andere kinderen?

Misschien ben je net als wij geneigd om bij elke vraag meteen je telefoon te ontgrendelen en de vraag in Google in te tikken. Of haal je een dikke stapel boeken bij de bibliotheek, zodat je zeker weet dat je je zwangerschap en bevalling goed hebt voorbereid. Het is tenslotte een grote verantwoordelijkheid, de zorg voor een kindje! Maar luisteren we ook naar Gods stem? De Heere Jezus zegt: 
Daarom zijt niet bezorgd, zeggende: Wat zullen wij eten, of wat zullen wij drinken, of waarmede zullen wij ons kleden? Want al deze dingen zoeken de heidenen; want uw hemelse Vader weet, dat gij al deze dingen behoeft. Maar zoekt eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u toegeworpen worden (Mattheüs 6:31-33). 

Zoek eerst het Koninkrijk van God! Wat je leest op internet, op forums, in groepen op sociale media en in de meeste boeken over zwangerschap en geboorte, zal je daar niet bij helpen. Het stilt (tijdelijk) je honger naar zekerheid, maar het voedt niet je hart. Niet alleen je lichaam heeft zorg nodig tijdens de zwangerschap. Je hart ook. 

Dit boek is geschreven met de bedoeling om te luisteren naar Gods Woord. Om te ontdekken wat de Heere zegt over je ongeboren kindje, over moeder worden, over je roeping als moeder, over de vragen die je kunt hebben tijdens de zwangerschap, over je zorgen, over vertrouwen. Het boek gaat over geestelijke vragen, die te maken hebben met je hart. Maar ook over praktische zaken. Ook in praktische dingen wil de Heere Jezus Koning zijn en wil Hij ons leren om Zijn wil te zoeken.
Dit leuke meisje is onze Sophia (8). Ze staat op d Dit leuke meisje is onze Sophia (8).
Ze staat op de omslag van het nieuwste Bijbelleesboekje: het Johannes Evangelie.

Deze Bijbelleesboekjes helpen kinderen om zelf de Bijbel te lezen en te (leren) begrijpen. Er zijn al veel kinderen die de Bijbelleesboekjes dagelijks gebruiken en uitzien naar elk nieuw deeltje. Dat is er dus nu!

En weet je wat mooi is: over het Johannes Evangelie hebben we ook een Moeskruid Bijbelstudieboekje voor jou als mama. Zo kun je samen lezen in hetzelfde Bijbelboek (behalve als je al met ons meeleest in Openbaring natuurlijk...) Het setje van 2 is ook mooi om cadeau te doen aan een mama en haar dochter / zoon.

#elkedagnieuw 
#roepingenverwachtingvoormoeders
Onze @marieke.ritmeester begon een moestuintje en Onze @marieke.ritmeester begon een moestuintje en ontdekte overeenkomsten tussen zaaien in de tuin en zaaien in de levens van haar kinderen. 
Morgen is het Biddag! 

Dan spruit de trouw uit d' aarde blij omhoog;
Gerechtigheid ziet neer van 's hemels boog;
Dan zal de HEER ons 't goede weer doen zien;
Dan zal ons 't land zijn volle garven biên;
Gerechtigheid gaat voor Zijn aangezicht,
Hij zet z' alom, waar Hij Zijn treden richt.

Je leest het blogartikel via de link in de bio. 

#elkedagnieuw
#roepingenverwachtingvoormoeders
Vandaag ga ik verder met het voorbereiden van de M Vandaag ga ik verder met het voorbereiden van de Moeskruid Bijbelstudies over het boek Openbaring.

De achterliggende maanden hebben we met de Moeskruid Bijbelleesgroep het boek Genesis gelezen. We deden er heel lang over (zo'n zeven maanden!) en wat was er veel te leren! Nu is Genesis uit en starten we binnenkort met het boek Openbaring.

Van het begin van de tijd, naar het einde ervan. In Genesis lazen we hoe alles goed was en verbroken werd. In Openbaring zullen we lezen over de gebrokenheid van de wereld, waarin de Heere alle dingen nieuw gaat maken. In de tijd waarin we leven is de Openbaring aan Johannes heel relevant maar ook heel troostvol. Wij zien er naar uit om in dit Bijbelboek de diepte in te gaan.

Ik was altijd een beetje bang voor dit Bijbelboek. Want: zo onbegrijpelijk. Best onheilspellend ook. En er is zoveel verschil van mening over. Wie ben ik dan om te denken dat ik het wel begrijpen kan?

Maar deze tekst spreekt boekdelen. Zalig is hij die deze profetie leest, en zijn zij die het horen en bewaren. Wat bijzonder, vind je niet? Laten we Openbaring dus niet links laten liggen! Dit Bijbelboek is geschreven om gelezen en geloofd te worden. 

De Heere Jezus openbaart Zich hier aan Johannes en ook aan ons. We zien Hem in Openbaring als het Lam van God, als Koning, als Rechter, als Bruidegom. Er is zoveel over Hem en over ons (eeuwige) leven te leren in Openbaring!

Zou je willen meedoen met de Bijbelleesgroep? Dan is het nu het goede moment om in te stromen. Je krijgt dan elke dag een paar vragen bij een Bijbel gedeelte die je helpen zelf zoekend de Bijbel te lezen. 
Je kunt (gratis) meedoen via e-mail of via de app. Aanmelden kan via de link in de bio.

#moeskruidbijbelleesgroep 
#moeskruid 
#moeskruidmethode
Volgen op Instagram
  • Privacyverklaring Elke Dag Nieuw

Copyright © 2021 · Refined theme by Restored 316