Het is pruimentijd en daar genieten we van! Dit fijne taartje met een knipoog naar het seizoen dat in aantocht is, is een echte traktatie voor op zondagochtend bij de koffie. Misschien niet zo sterk in uitstraling maar héérlijk van smaak!
Ingrediënten
- 175 gram roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 1 ei
- 350 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder (djahe)
- 1/2 theelepel kruidnagelpoeder
- 500 gram pruimen
- 1 pot of beker boerenkwark ( 500 gram)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed met de mixer met kneedhaken of in de keukenmachine een kruimelig deeg van de roomboter, 175 gram suiker, het ei, bakmeel en de specerijen.
Druk ongeveer 2/3 van het deeg uit op de bodem van een ingevette rechthoekige taart- of brownievorm (26×18 cm). Maak er een opstaande rand van 1 cm in.
Halveer de pruimen, haal de pit eruit en snijd in kwarten. Leg de pruimen op het deeg, snijkant naar boven.
Strooi er de resterende 25 gram suiker over.
Verkruimel de rest van het deeg boven de pruimen.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40-45 min. bruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen. Snijd de taart in stukken en serveer met een flinke schep boerenkwark (of zoals wij deden gewoon met slagroom).
Eet smakelijk!!
Ja Elmira, ik realiseerde me dat dit inderdaad een beetje bijzonder overkomt. Dus geniet van je ene stukje pruimentaart terwijl je bedenkt wat je kan doen als je zin krijgt in nog een stuk… en nog een… 🙂
Klinkt goed en vooral heel lekker! En: toepasselijke blog hoor, na je voorgaande blog (‘wat je kunt doen ipv eten’) 🙂