Mmmm…. Deze kwarktaart is een van de lekkerste die ik ooit gegeten heb. Een echte zomertaart! De combinatie van mascarpone, witte chocola en frambozen is om je vingers bij op te eten!
Je hebt nodig:
125 gram bastognekoeken (verkruimeld)
25 gram hazelnoten (fijngehakt)
60 gram boter (gesmolten)
600 gram witte chocolade (in stukken)
250 milliliter slagroom
250 gram kwark
250 gram mascarpone
100 gram witte basterdsuiker
200 gram frambozen
poedersuiker
Nadeel
Je leest het goed: 600 gram witte chocolade! En dat is dan meteen het enige nadeel van deze taart: je kunt hem niet in een keer op. Hij is namelijk nog al machtig. Snijd kleine stukjes en geniet er extra lang van. Of geef een feestje en laat iedereen mee genieten!
Bereiding:
- Leg bakpapier op de bodem van de springvorm.
- Meng koekjes, nootjes en gesmolten boter en druk dit mengsel uit over de bodem van de springvorm. Zet dit in de koelkast (kan een dag van tevoren).
- Smelt 500 gram witte chocolade au bain-marie of in de magnetron 3 minuten op 450 Watt. Schaaf de rest van de chocolade en zet deze apart. Laat de chocola afkoelen maar roer regelmatig zodat het niet stolt.
- Klop de slagroom lobbig. Mix de kwark, mascarpone, suiker en gesmolten chocolade door elkaar tot een gladde massa. Schep voorzichtig de slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de koekbodem en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast.
- Steek met een scherp mes de taart los van de zijkant van de vorm. Garneer de bovenkant met frambozen en geschaafde chocolade en bestrooi met poedersuiker.
En voila!!
Bron:
Afgelopen weekend gemaakt. Best lekker, maar oef… Echt kleine puntjes snijden, hij is zó machtig!