Elke dag nieuw

  • Over Elke Dag Nieuw
    • Over Elke Dag Nieuw
    • Wie is Elise?
    • Het Elke Dag Nieuw team
    • Word vriendin!
    • Contact
  • Huwelijk & Gezin
    • Huwelijk
    • Moederschap & Vrouw zijn
    • Huisgodsdienst
    • Opvoeding
    • Boeken voor mama
    • Kinderboeken
  • Hart & Huis
    • Stille tijd
    • Doelen & Timemanagement
    • Opruimen & Organiseren
    • Menuplanning en boodschappen
    • Schoonmaken
    • Recepten
  • Het boek
  • Webshop
  •  

Voor de Achterblijvers (Over Dienen in Gods Koninkrijk)  

Gezin & Geloof· Moederschap & Vrouw zijn· Opvoeding

19 jan

Ze gaat. Ze laat echt alles achter. Wat ze meeneemt past in een koffer. Ze verruilt haar comfortabele leven hier voor een leven in een totaal vreemde cultuur, een soms onveilige omgeving en een leven in afhankelijkheid van wat God op haar pad zal brengen. 

Het raakt me enorm. Ik staar haar met zekere jaloezie na. Wat een moed, wat een geloof. Ze gaat een heel ander leven tegemoet. Maar met een duidelijke roeping en de ervaring van Gods leiding in dit alles. En ik sta in de deuropening, zwaai haar uit, met mijn kinderen om mij heen. 

Achterblijvers

Ben jij ook zo´n achterblijver? Misschien ook eens familie, vrienden of gemeenteleden uitgezwaaid, je omgedraaid en je afgevraagd wat jouw leven voor betekenis heeft? Het kan je zomaar vullen met een gevoel van moedeloosheid. Zij zo´n duidelijke roeping, richting voor hun leven en jij vult je dagen met het opvoeden en verzorgen van je kroost. Zij met een Gods Woord in de hand om uit te delen aan mensen die nog nooit van Hem gehoord hebben. Zij met een een biddende gemeente achter zich. En jouw leven is zo gewoontjes. Zo alledaags. Geen buitengewone verhalen die je kunt vertellen. Geen wonderen, geen bijzondere uitreddingen. 

Waar is Gods Koninkrijk? 

Misschien hebben we dat beeld ook wel onbewust met elkaar gecreëerd. Het ´dienen in Gods Koninkrijk´ heeft een bepaalde betekenis gekregen. Bij mij komen plaatjes naar voren van mensen die in de wildernis leven, hun Westerse manier van leven opgaven om alles te geven om een ander te bereiken met het Evangelie. Ik zie donkere gezichtjes voor me, kinderen die hun magere armpjes uitstrekken om hulp. Mensen die dankbaar een Bijbel in hun eigen taal ontvangen. Rijen wachtenden voor die ene blanke arts die eens per drie maanden een dag komt om mensen te behandelen. Of een groep mensen onder een boom, die samen Bijbelstudie doen. 

Vreemd genoeg komen er geen beelden bij me op van een gewone Nederlandse moeder die geloofsvragen van een kleuter probeert te beantwoorden. Of met haar peuter op de fiets van de natuur geniet en vertelt over de Schepper. Of die samen met haar gezin liederen zingt tot Gods eer. 

Misschien verkijken wij ons wel eens op dat werken in ´Gods Koninkrijk´. En hebben we meer overeenkomsten met hen die gaan, dan wij zelf denken. 

Geroepen

Zij is duidelijk geroepen. Ik heb het vanaf de zijlijn mogen zien en horen. De Heere heeft gewerkt en de weg gewezen met Zijn eigen Woord. Hij gaat mee. Laatst was er een speciale dienst waarbij hele bemoedigende woorden gesproken werden. Mooie teksten werden meegegeven. Er was gebed. Wat een zegen als je zo mag gaan! 

Weet je nog dat jij ook geroepen bent om te dienen in Gods Koninkrijk? Dat er ook gesproken werd vanuit Gods Woord? Dat je ook teksten meekreeg en de zegen? 

Die dag dat je samen neerknielde om Gods hulp te vragen over het huwelijk dat je aan mocht gaan. Toen is er gesproken over ‘dat Hij den getrouwden Zijn hulp en bijstand altijd bewijzen wil, ook wanneer met zulks allerminst verwacht.’

Je bent geroepen om je man lief te hebben, te eren en te vrezen, gehoorzaam te zijn in alle dingen die recht en billijk zijn. 

En daarbij zijn er ook bemoedigende woorden gesproken: ´Gelooft deze woorden van de Heere Christus en zijt daarvan verzekerd en gewis, dat onze Heere God u samengevoegd heeft tot deze heilige staat en daarom zult gij ook alles, wat u daarin overkomt, met geduld en dankzegging aannemen, als van de hand des Heeren: zo zal het u ook alles ten beste en ter zaligheid gedijen.´ (huwelijksformulier) 

En later heb je er nog een roeping bijgekregen. Toen je bij het doopvont stond. Misschien wel meerdere keren. Elke keer ben je geroepen om je kinderen te onderwijzen Gods Woord. 

Gewone dingen

Zij zal het eerste jaar vooral bezig zijn met taalstudie. Dat is een voorbereidingstijd voor het uiteindelijke werk. Dat betekent woordjes stampen, kunnen schrijven en goed uitspreken. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Dat leren op zich dient het grotere doel om straks het Evangelie te kunnen delen in de moedertaal van de mensen daar. 

Jij bent net als ik waarschijnlijk het grootste deel van de dag ook bezig met de gewone dingen, die nu eenmaal nodig zijn om dat grotere doel te dienen. Het verzorgen van je kinderen, het huis schoonhouden, de boodschappen doen en noem het maar op. 

Getuigen

Zij zal veel gaan investeren in het opbouwen van vriendschappen met de mensen die ze mag ontmoeten. Ze zal voorzichtig wat proberen te vertellen vanuit het Evangelie, maar nog veel meer zal ze proberen te spreken door haar daden. Haar manier van leven zal een getuigenis zijn. 

Jij en ik mogen ook via vriendschappen, buren, collega´s iets doorgeven van Wie de Heere is. Maar nog veel meer mogen we het doorgeven aan onze kinderen. Ze zullen het van ons horen, als we erover vertellen. Maar nog veel meer zullen ze naar ons kijken. Ze zien haarscherp hoe we omgaan met de mensen om ons heen en of onze daden overeenkomen met onze overtuigingen. 

Vreemde cultuur

Zij zal zich aan gaan passen aan een andere cultuur. De gewoontes, tradities, taal en leefwijze van het land overnemen, mits het niet in strijd is met Gods Woord. En tegelijkertijd zal ze misschien toch opvallen, omdat ze tegen de stroom ingaat. Ze zal andere keuzes maken, gegrond op de Bijbel. Ze zal geen concessies doen als het tegen Gods geboden ingaat. Ze zal proberen in liefde mensen uit te leggen waar ze voor mag staan. 

Jij en ik leven met ons gezin ook binnen een bepaalde cultuur. Ook wij moeten alert zijn. Er zijn gewoontes en tradities waar niets mis mee is. Maar we weten ook dat de zuigkracht groot is. Worden ook wij dan niet geroepen om ´geheel anders´ te zijn? Zouden we ook niet meer alert erop moeten zijn dat we gaandeweg niet te veel meegaan met onze cultuur? Gaan we nog tegen de stroom in? En juist in deze tijd lijkt de ‘tegenstroom’ alleen maar groter te worden en vraagt het meer dan ooit van ons als ouders om bewuste keuzes te maken, gegrond op Gods Woord.  

Zoveel kansen

Zij zal dienen in het kleine en ons daarvan op de hoogte brengen via nieuwsbrieven. Terwijl zij een gesprek aanknoopt met iemand in de bus, beantwoord ik moeilijke vragen van mijn kleuter die niet begrijpt waarom alle mensen eenmaal  moeten sterven. Terwijl zij het evangelie probeert te delen op haar werkplek, knutsel ik op zondagmiddag het zoveelste ‘Bijbelwerkje’ in elkaar. Terwijl zij kinderen in sloppenwijken liedjes leert, zingen wij psalmen aan tafel met onze kinderen. En terwijl zij de Heere dankt voor de mogelijkheden om het Evangelie op zoveel manieren, met woorden en daden te delen, bid ik om het weer te mogen zien, dat ik als moeder een hoge roeping heb gekregen en zoveel kansen krijg om onze kinderen dagelijks te onderwijzen. 

Dezelfde Bron

Zij zal het niet altijd gemakkelijk hebben. De leefomstandigheden zijn niet eenvoudig, maar vooral de eenzaamheid zou zwaar kunnen gaan wegen. Ze zal het nodig hebben om terug te kunnen vallen op die roeping. De mooie woorden die gesproken werden tijdens de bijeenkomst voor haar uitzending. Een dominee gaf haar de mooie woorden mee: Want zonder Mij kunt gij niets doen’ (Joh.15:5). ´We hebben de Heere in alles nodig. Als we ´s morgens wakker worden, onderweg zijn, bij moeilijke momenten. Elke dag. En Hij is bereikbaar, 24/7. We mogen een beroep doen op een Levende Christus, Die graag uitdeelt.´

Voor jou en mij geldt datzelfde. Jij hebt het misschien ook niet altijd gemakkelijk. Wellicht heb je ook te maken met eenzaamheid, ondanks de mensen om je heen. Daarom moeten wij er eveneens aan herinnerd worden waar vandaag onze hulp alleen maar komen kan. En waar we ook hulp van mogen verwachten. 

We mogen dienen in Gods Koninkrijk. En tegelijk heeft Hij ons niet nodig. Zijn Koninkrijk komt! Daar en hier. Hij bouwt ondanks ons. Maar wonderlijk genoeg; toch wil Hij mensen gebruiken. Daar en hier. 

Laten we daarom weer moed vatten, ons werk op ons nemen en wandelen Waardig de roeping waarmee je geroepen bent (Efeze 4:1). Matthew Henry zegt hierbij: ‘Wij worden christenen genoemd; wij moeten aan die naam beantwoorden en als christenen leven. Wij worden geroepen tot het koninkrijk en de heerlijkheid van God’.  

Lieve vriendin, daar ga je dan. En ik blijf hier. Beiden zijn we geroepen om Hem te dienen op de plaats die Hij ons gaf. Zoals je het zelf ook zei in je afscheidspraatje: ‘God heeft daar werk voor mij, maar Hij werkt ook hier!’  

Lieve vriendin van Elke Dag Nieuw. De Heere werkt! Ook vandaag, ook in 2021. Tussen al het thuiswerken, de gewone dagelijkse beslommeringen en de zonden van ons als moeders door. Het is namelijk Zijn Koninkrijk, dat komt! Dat geeft hoop voor de toekomst.   

Dit blogartikel werd geschreven door Corma. Het Elke Dag Nieuw team stelt zich hier aan je voor. 

Meer lezen:

  • In de overlevingsmodus!In de overlevingsmodus!
  • Strijkkralen, ook super leuk voor mama :-)Strijkkralen, ook super leuk voor mama 🙂
  • Vijf dingen die ik leerde van een smartphoneloze weekVijf dingen die ik leerde van een smartphoneloze week
  • Een VoorbeeldhuwelijkEen Voorbeeldhuwelijk
  • Doe het volgende ding dat je doen moet (de mama die zich zwak voelt)Doe het volgende ding dat je doen moet (de mama die zich zwak voelt)

10 Reacties

« Als je Kind ‘Anders’ is
Met Pubers in Coronatijd »

Reacties

  1. Bernadette zegt

    26 januari 2021 om 15:55

    Wat mooi ook de vergelijking met het huwelijksformulier en het dopen. Allemaal zendeling op onze eigen plek. Dankjewel!

    Beantwoorden
  2. Miranda zegt

    22 januari 2021 om 05:14

    Bedankt voor deze mooie blog! Ik werk als zendeling in Uganda en heb vaak het gevoel dat ik door de achterblijvers op een voetstuk gezet wordt. Terwijl ik ook maar een heel gewoon mens met fouten en imperfecties ben.
    Ik ben geroepen om mijn werk hier in Uganda te doen, maar je roeping kan ook best in je eigen gezin, werk of omgeving zijn. We bouwen, waar ook ter wereld, aan Gods koningrijk en de een is niet belangrijker dan de ander!

    Beantwoorden
  3. Maaike zegt

    20 januari 2021 om 21:39

    https://www.kleurversjes.nl/lied/094-zijn-trouw-kleurt-de-morgen-elke-dag-opnieuw/

    Beantwoorden
  4. Corina zegt

    20 januari 2021 om 20:02

    Ik worstelde juist vorige week met precies de gevoelens die je beschrijft rond het vertrek van vrienden naar het zendingsveld. Met m’n verstand wist ik de ‘tegenargumenten’ wel, maar heb de Heere toch gebeden of Hij het me nog eens wilde laten zien zodat m’n hart er ook in mee komt. Je blog is daarom echt een gebedsverhoring voor me!

    Beantwoorden
  5. Wilma zegt

    19 januari 2021 om 22:42

    Als iemand die de koffer mag gaan inpakken, intens dankbaar voor deze blog. In gesprekken met vriendinnen/Bijbelstudiegenoten/familie er al zó vaak over gesproken. En vaak had ik het gevoel dat ik op een voetstuk werd gezet, en dat wilde ik juist niet. Simpelweg omdat we allemaal geroepen zijn om te dienen. De één hier, de ander daar. Dankbaar maak ik gebruik van je blog om onze gesprekken sturing te geven, zodat we het niet over de verschillen blijven hebben, maar over onze Bron waarin we verbonden blijven!

    Beantwoorden
  6. Jeannette zegt

    19 januari 2021 om 13:54

    Wat een prachtige blog!
    Zo nuchter en diep, om over na te denken.
    Ik vroeg me juist dit weekend af, waarom ik niet geroepen ben voor zendingswerk.
    Het lijkt zo mooi, maar op onze eigen plaats en in onze eigen straat ligt zoveel zaaiwerk als de Heere je ogen opent.
    Biddend hierom mag er zelfs wel eens zomaar iemand op je pad gebracht worden.
    Probeer er maar open voor te staan

    Beantwoorden
  7. Een 'even' Nederlandse 'kofferpakker' zegt

    19 januari 2021 om 13:53

    Wat mooi om te lezen! Als een ‘koffer-pakker’ op verlof heb ik bewondering voor moeders. Gisteren mocht ik als tante-juf-oppas een dagje meeleven in het gezin van mijn zus die die dag werkte.
    Aan het eind van de dag kreeg ik de kroon op de dag. Neefje (4) wilde door mij op bed gelegd worden. Het ritueel moest uiteraard net als altijd. Uitkleden, tanden poetsen, enz.. En toen: nu moet u hier gaan zitten (op t bed met de benen bungelend over de hoge rand die voor uit-bed-vallen behoedt). Zelf knielde hij in zn vrolijke pyjama op zn knieeen voor het bed en begon vol overgave te zingen. Heere… houd over deze nacht getrouw de wacht.
    Het raakte me! Zo eenvoudig, zo puur. Wat ben je als moeder een zendeling in eigen gezin. En zoals ik in een podcast hoorde: blijf trouw! Het blijven druppeltjes die je mag druppelen. En de Heere gebruikt het op Zijn manier en op Zijn tijd. Ook al blijft het soms langer onzichtbaar. Koffers pakkend of thuisblijvend…. Heere houd ook over ons getrouw de wacht!

    Beantwoorden
  8. hanneke van Hoepen- van den Berg zegt

    19 januari 2021 om 13:52

    Hartelijk bedankt,
    Dat had ik even nodig in de beslommeringen van alle dag. Juist ook het gewone alledaagse is Godsdienst en dienen in Gods koninkrijk. Ik wens jullie allemaal Gods zegen daarin.

    Beantwoorden
  9. Hannah zegt

    19 januari 2021 om 12:52

    Hartelijk dank! Wij worstelen hier mee en dit geeft ook weer even duidelijk perspectief dat hier zijn ook heel belangrijk is en een roeping is. dank je!

    Beantwoorden
  10. E. Verloop zegt

    19 januari 2021 om 11:36

    Mooi om weer de waarde van de gewone dingen te zien. Ze lijken zo gewoon, maar ze zijn zo waardevol. Juist ook nu tijdens het thuisonderwijs is zo veel meer gelegenheid om met de kinderen bezig te zijn met de Bijbel. Ik probeer namelijk de dagopening zoveel mogelijk zelf invulling te geven en het samen bidden met de kinderen. Mooi om ze te leren om de praktische dingen bij de Heere te brengen en ze te leren dat ze juist ook in die gewone dingen op de Heere kunnen vertrouwen. Want Hij is te vertrouwen.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Ik ben Elise - Vrouw van, mama van, kind van, houd van: ijs, chocolade, pioenrozen en een mooi boek. Ik blog over bijbels opvoeden, huishouden en meer hier op elkedagnieuw.nl.

Welkom en leuk dat je mee leest!

Je kunt mij ook vinden op:

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Leer je kind zelf stille tijd te houden met ‘Mijn reis door de Bijbel’

Word vriendin!

Schrijf je in voor het laatste nieuws en aanbiedingen op Elke Dag Nieuw publicaties! en ontvang een leuke set mini-posters met bemoedigende teksten voor moeders in je mailbox!

Dankjewel!

Je krijgt binnen enkele minuten een e-mail van ons. 

Niet? Check dan even de SPAM of map met ongewenste e-mails. Als je het daar vindt, markeer het dan gelijk als 'dit is geen SPAM', om te voorkomen dat onze e-mails altijd in je SPAM belanden. 

Alles over stille tijd & aanmelden voor de Moeskruid Bijbelleesgroep:

Nu op de Leesstapel:

 

 

 

 

Meer boeken voor mama vind je hier!

Op Instagram:

Christus als hovenier Zij dacht dat het de hovenie Christus als hovenier
Zij dacht dat het de hovenier was (Johannes 20:15)

Eén Rembrandt kende als kind ik goed:
de Christus met de grote hoed
wandelend in de ochtendstond.
En, naar erbij geschreven stond:
Hij was de hovenier.

En nòg laat ik mijn tranen gaan
als in de gaarde ik Hem zie staan,
en – wat terzijde – in stille schrik
die éne, zij die dacht als ik:
Het was de hovenier.

O kinderdroom van groen en goud –
géén die ontnam wat ik behoud.
De laatste hoven naderen schier
en ijler wordt de ochtend hier.

Hij is de hovenier.

Ida Gerhardt (1905-1997)

'Raak Mij niet aan' sprak Jezus tegen Maria Magdalena. Waarom mocht zij dat niet? De discipelen mochten Hem immers wel aanraken. Ds. W.H. Velema schrijft dat het betekent: 'Houd Mij niet vast'. Maria Magdalena wilde de Heere Jezus vasthouden, Hem niet meer loslaten. 'Zij grijpt Jezus aan om Hem nu verder bij zich te houden. Ze wil wat gebeurd is zo snel mogelijk vergeten. Maar Jezus verbiedt haar om te doen alsof er niets is gebeurd. Er is juist heel veel gebeurd. Er is een voortgang, terwijl Maria terug wil naar het oude. Haar grijpende handen weerhouden Jezus in Zijn hemelvaart.'

Willen wij ook niet vaak terug naar hoe het was? Terug naar de situatie van januari 2020? Terug naar volle kerken, volle woonkamers,  schijnbare zekerheden? Maar is dat wel wat de opgestane Levensvorst voor heeft met ons? Moeten we onze kinderen niet voorbereiden op wat komen gaat, in plaats van terugverlangen naar wat geweest is?

Hij is de Hovenier die de harten van mensenkinderen bewerkt. Hij weet volmaakt wat wij nodig hebben. Deze Hovenier is ook de Koning der Koningen, de Priester die Zijn eigen leven offerde en de Profeet die woorden van leven spreekt. 

We kunnen ons leven en dat van ons gezin met een gerust hart aan Hem toevertrouwen. 

De laatste hoven naderen schier
en ijler wordt de ochtend hier.

Hij is de Hovenier.

#elkedagnieuw 
#roepingenverwachtingvoormoeders
Goede Vrijdag. God gaf het liefste dat Hij had: Z Goede Vrijdag. 
God gaf het liefste dat Hij had: Zijn eigen Zoon. 

Jezus Christus was gewillig om tot in het allerdiepste lijden te gaan. Hij gaf Zijn leven om te betalen voor de zonden van ieder die in Hem gelooft. 

In Hem hebben wij de verlossing door Zijn bloed, namelijk de vergeving van de zonden (Kolossenden 1:14). 

Wat een onvoorstelbaar wonder. Ik heb er verder eigenlijk geen woorden voor. 

Ik wens je een Goede Vrijdag!

PS Voor alle vragen: het is gewoon acrylverf. Dat gaat er goed af met een natte doek en een verfkrabber. En voor work in progress: even swipen.

#elkedagnieuw
'Kijk mama, lente! Kijk mama, lente!!' Onze Kaleb 'Kijk mama, lente! Kijk mama, lente!!' Onze Kaleb van bijna 5 kon zich gistermorgen maar net rechtop houden op zijn fiets terwijl hij zijn enthousiaste uitroepen vergezelde van brede armgebaren. Ik keek in de richting waarin hij 'de lente' aanwees. En ja, de lente is er onmiskenbaar. Twee bloesembomen voor het huis van onze buren zijn uitgebarsten in wolken witte bloemetjes. Als je er langs fietst hoor je een luid gezoem van de vele insecten die zich eraan laven. Dit is wat ons betreft hoe je de lente kunt zien en horen. 

Wat een troostvolle ervaring dat wát er ook gebeurt in Nederland en in de wereld waarin we leven, het tóch weer lente wordt. Gods trouwe zorg is zichtbaar in de natuur. Hij geeft nieuw leven, waar wij dat niet verdiend hebben. Veel meer nog: Hij gaf Zijn eigen Zoon. 

We leven in de 'stille week'. De week waarin we Christus' lijden en sterven gedenken. God gaf Zijn enige Zoon, het Liefste dat Hij had. Christus wilde Zijn leven offeren voor... vijanden. Steeds opnieuw loopt mijn verstand daarbij tegen al haar grenzen aan. Alleen verootmoediging én verwondering blijft over.

#elkedagnieuw 
#stilleweek
#lente
Zie je die gefocuste houding? Die verwachtingsvoll Zie je die gefocuste houding?
Die verwachtingsvolle gezichtjes?
(Vraag me even niet wat Fébe daar met een waterpistool doet, dat weet ik namelijk niet 😉)

Tijdens het kindermoment gisteren met het gezin van onze vrienden @prachtplek deed ik een proefje bij de Bijbeltekst 'Die ons getrokken heeft uit de macht der duisternis en overgezet heeft in het Koninkrijk van de Zoon Zijner liefde'. 

Er staat een brandend kaarsje in een laagje limonade. Als ik het glas op het kaarsje zet, dooft het vuur en wordt de limonade langs het glas omhoog getrokken. Een indrukwekkend gezicht. En een bijzondere manier om het te laten zien: het Licht der wereld liet Zich doven om zondaren uit de duisternis te trekken. 

Dit proefje én nog een andere las ik bij Jantine, die ze uitlegt in het blogartikel van deze week op Elke Dag Nieuw. Je komt er via de link in de bio. 

Ze schrijft ook: 'als ik als moeder geen aandacht besteed aan de betekenis van Goede Vrijdag, gaat het aan onze jonge kinderen die dag voorbij. De avonddienst is te laat voor hen, dus blijft het bij een extra vrije dag.' Dat is waar. Nog meer dan anders voel ik de behoefte om onze kinderen deze week aan de hand te nemen. Niet het nieuws te volgen, maar de lijdensweg van Jezus, Zijn dood en opstanding te gedenken. 

Daarom zal ik (net als vorige week) wat minder aanwezig zijn op insta deze week. Omdat onze kinderen me nodig hebben, om ons samen te verwonderen, te verootmoedigen én te verheugen. 

We maakten evenals vorige jaren een Paastuitje op tafel en willen ook weer een raamschildering maken. En met al die activiteiten zijn er mogelijkheden om samen te praten over het kruis, om te zingen:

Lam Gods, dat zo onschuldig,
zo moedig en geduldig,
aan 't schand'lijk kruishout lijdt,
verdienen niet mijn zonden,
die striemen en die wonden?
Ja 'k weet, dat Gij onschuldig zijt.

O Godslam, nooit volprezen,
leer mij de zonde vrezen,
waarvoor Gij stierf aan 't kruis!
Deel mij uw zaal'ge vrede,
ja, deel m' Uw hemel mede
en leid mij eens in 't Vaderhuis.

Hoe leef jij met jonge kinderen toe naar Goede Vrijdag en Pasen?
Corma schrijft niet alleen blogartikelen voor Elke Corma schrijft niet alleen blogartikelen voor Elke Dag Nieuw, maar is ook leerkracht van groep 7. Daar gaf ze weer 'de mooiste les van het jaar'. Ze schrijft over seksuele opvoeding in het onderwijs en thuis en geeft jou als moeder tips hoe je dit kunt doen. Voor mij was het weer een fijne reminder. Want hoewel er bij ons geen taboe op rust, schiet het er toch wel eens bij in. En heb ik het belang van herhaling ontdekt. Een mooi en leerzaam blogartikel dus! 

De link naar het blogartikel vind je in de bio.

#elkedagnieuw 
#roepingenverwachtingvoormoeders
Vind je dit geen prachtig plaatje? Het werd gemaak Vind je dit geen prachtig plaatje? Het werd gemaakt door @mint.and.sage voor... een nieuw boek! Al een paar jaar groeit er (het idee voor) een boek over zwangerschap en geboorte vanuit Bijbels perspectief. Samen met mijn zus Ellen en een aantal gastauteurs zie ik het steeds meer vorm krijgen! 

Als zwangere vrouw heb je behoefte aan informatie. Zeker als je je eerste kindje verwacht, maar ook bij latere zwangerschappen zijn er veel vragen: Wat kan ik verwachten? Waar moet ik me op voorbereiden? Wat moet ik kopen? Wanneer vertellen we het aan de familie? En aan mijn werkgever? Hoe gaat het met de andere kinderen?

Misschien ben je net als wij geneigd om bij elke vraag meteen je telefoon te ontgrendelen en de vraag in Google in te tikken. Of haal je een dikke stapel boeken bij de bibliotheek, zodat je zeker weet dat je je zwangerschap en bevalling goed hebt voorbereid. Het is tenslotte een grote verantwoordelijkheid, de zorg voor een kindje! Maar luisteren we ook naar Gods stem? De Heere Jezus zegt: 
Daarom zijt niet bezorgd, zeggende: Wat zullen wij eten, of wat zullen wij drinken, of waarmede zullen wij ons kleden? Want al deze dingen zoeken de heidenen; want uw hemelse Vader weet, dat gij al deze dingen behoeft. Maar zoekt eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u toegeworpen worden (Mattheüs 6:31-33). 

Zoek eerst het Koninkrijk van God! Wat je leest op internet, op forums, in groepen op sociale media en in de meeste boeken over zwangerschap en geboorte, zal je daar niet bij helpen. Het stilt (tijdelijk) je honger naar zekerheid, maar het voedt niet je hart. Niet alleen je lichaam heeft zorg nodig tijdens de zwangerschap. Je hart ook. 

Dit boek is geschreven met de bedoeling om te luisteren naar Gods Woord. Om te ontdekken wat de Heere zegt over je ongeboren kindje, over moeder worden, over je roeping als moeder, over de vragen die je kunt hebben tijdens de zwangerschap, over je zorgen, over vertrouwen. Het boek gaat over geestelijke vragen, die te maken hebben met je hart. Maar ook over praktische zaken. Ook in praktische dingen wil de Heere Jezus Koning zijn en wil Hij ons leren om Zijn wil te zoeken.
Dit leuke meisje is onze Sophia (8). Ze staat op d Dit leuke meisje is onze Sophia (8).
Ze staat op de omslag van het nieuwste Bijbelleesboekje: het Johannes Evangelie.

Deze Bijbelleesboekjes helpen kinderen om zelf de Bijbel te lezen en te (leren) begrijpen. Er zijn al veel kinderen die de Bijbelleesboekjes dagelijks gebruiken en uitzien naar elk nieuw deeltje. Dat is er dus nu!

En weet je wat mooi is: over het Johannes Evangelie hebben we ook een Moeskruid Bijbelstudieboekje voor jou als mama. Zo kun je samen lezen in hetzelfde Bijbelboek (behalve als je al met ons meeleest in Openbaring natuurlijk...) Het setje van 2 is ook mooi om cadeau te doen aan een mama en haar dochter / zoon.

#elkedagnieuw 
#roepingenverwachtingvoormoeders
Onze @marieke.ritmeester begon een moestuintje en Onze @marieke.ritmeester begon een moestuintje en ontdekte overeenkomsten tussen zaaien in de tuin en zaaien in de levens van haar kinderen. 
Morgen is het Biddag! 

Dan spruit de trouw uit d' aarde blij omhoog;
Gerechtigheid ziet neer van 's hemels boog;
Dan zal de HEER ons 't goede weer doen zien;
Dan zal ons 't land zijn volle garven biên;
Gerechtigheid gaat voor Zijn aangezicht,
Hij zet z' alom, waar Hij Zijn treden richt.

Je leest het blogartikel via de link in de bio. 

#elkedagnieuw
#roepingenverwachtingvoormoeders
Vandaag ga ik verder met het voorbereiden van de M Vandaag ga ik verder met het voorbereiden van de Moeskruid Bijbelstudies over het boek Openbaring.

De achterliggende maanden hebben we met de Moeskruid Bijbelleesgroep het boek Genesis gelezen. We deden er heel lang over (zo'n zeven maanden!) en wat was er veel te leren! Nu is Genesis uit en starten we binnenkort met het boek Openbaring.

Van het begin van de tijd, naar het einde ervan. In Genesis lazen we hoe alles goed was en verbroken werd. In Openbaring zullen we lezen over de gebrokenheid van de wereld, waarin de Heere alle dingen nieuw gaat maken. In de tijd waarin we leven is de Openbaring aan Johannes heel relevant maar ook heel troostvol. Wij zien er naar uit om in dit Bijbelboek de diepte in te gaan.

Ik was altijd een beetje bang voor dit Bijbelboek. Want: zo onbegrijpelijk. Best onheilspellend ook. En er is zoveel verschil van mening over. Wie ben ik dan om te denken dat ik het wel begrijpen kan?

Maar deze tekst spreekt boekdelen. Zalig is hij die deze profetie leest, en zijn zij die het horen en bewaren. Wat bijzonder, vind je niet? Laten we Openbaring dus niet links laten liggen! Dit Bijbelboek is geschreven om gelezen en geloofd te worden. 

De Heere Jezus openbaart Zich hier aan Johannes en ook aan ons. We zien Hem in Openbaring als het Lam van God, als Koning, als Rechter, als Bruidegom. Er is zoveel over Hem en over ons (eeuwige) leven te leren in Openbaring!

Zou je willen meedoen met de Bijbelleesgroep? Dan is het nu het goede moment om in te stromen. Je krijgt dan elke dag een paar vragen bij een Bijbel gedeelte die je helpen zelf zoekend de Bijbel te lezen. 
Je kunt (gratis) meedoen via e-mail of via de app. Aanmelden kan via de link in de bio.

#moeskruidbijbelleesgroep 
#moeskruid 
#moeskruidmethode
Volgen op Instagram
  • Privacyverklaring Elke Dag Nieuw

Copyright © 2021 · Refined theme by Restored 316