Elke dag nieuw

  • Over Elke Dag Nieuw
    • Over Elke Dag Nieuw
    • Wie is Elise?
    • Het Elke Dag Nieuw team
    • Word vriendin!
    • Contact
  • Blog
    • Huwelijk
    • Moederschap & Vrouw zijn
    • Huisgodsdienst
    • Opvoeding
    • Stille tijd
    • Doelen & Timemanagement
    • Opruimen & Organiseren
    • Schoonmaken
    • Recepten
  • Boeken
    • Elke Dag Nieuw
    • Ik loof U
    • Bijbelleesboekjes voor kinderen
    • Elke Dag Nieuw agenda 2022
  • Toerusting
    • Ontmoetingsdag
    • Zwangerschapscursus
    • Moedergroepen
    • De Elke Dag Nieuw Koffietafel
  • Webshop
    • Zomerboek
    • Boeken
    • Cadeaus
    • Digitale producten
  •  

Heerlijke Herfst

Activiteiten met kinderen· Recepten· Zelf maken

10 nov

Donkere avonden, korte dagen. De bomen geven mooie kleuren. De avondzon kleurt de lucht roze en paars. Een web vol dauwdruppeltjes doet je verwonderd stilstaan. Het is weer herfst. 

Het is alsof iedereen na een drukke zomer, langzaamaan weer terugkruipt in zijn eigen schulpje. En daar moet ik altijd weer even aan wennen. Thuis zijn vind ik gezellig, donkere avonden heb ik ook niets op tegen, maar die ochtenden… zo donker en koud. 

Nu heeft elk seizoen natuurlijk zijn mooie en minder mooie kanten. En het leuke aan deze periode vind ik toch wel… al dat lekkers wat in de winkels ligt. Bij herfst denk ik direct aan kruidnoten, speculaas, chocolade (letters) en al die heerlijke zoetigheden die horen bij deze periode van het jaar. En daarmee maken we het met elkaar dit seizoen toch heel gezellig en aangenaam. En als tegenhanger van die koude, donkere ochtenden, maak ik de lekkerste dingen voor ons gezin of om (uit) te delen.  

Hierbij wat recepten, voor deze periode van het jaar. Maar natuurlijk kun je daar ook gewoon in het voorjaar van genieten. 

Kruidige koek 

Dit is een familierecept. Het zit een beetje tussen een cake en koek in. Minder smeuïg dan een cake, maar wel zacht. Heel eenvoudig te maken, in een mum klaar en valt goed in de smaak. Hoewel de koek- en speculaaskruiden wel een beetje aan dit seizoen doen denken, bak ik hem het hele jaar door. Daarbij valt het ook nog redelijk mee met het aantal calorieën en als tegenhanger voor alle andere zoetigheden is dit in ons gezin een van de favorieten. En zo was het bij ons thuis vroeger ook. Het lekkerst vind ik hem, als hij net uit de oven komt en de onderkant heerlijk krokant is.   

Ingrediënten: 

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 1 pak (600 gram!) donkerbruine basterdsuiker
  • halve liter melk
  • 2 el koek- en speculaaskruiden (die van Verstegen heeft mijn voorkeur)  

Bereiding: 

  • Kook de melk 
  • Meng alle overige ingrediënten door elkaar. Voeg de gekookte melk toe. En zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan. Je krijgt nu een vloeibaar mengsel.  
  • Vet een bakvorm (ik gebruik meestal een tulband) in, giet het mengsel in de tulband en zet op 150 C ongeveer 50 min. in de oven. De bovenkant mag een beetje krokant worden.  

Tip: voeg walnoten/ gemengde ongezouten noten of rozijnen toe. 

Ps: Deze kruidkoek kun je ook prima invriezen.

Speculaasbrokken 

Natuurlijk hoort deze erbij in dit rijtje. Eveneens een recept van mijn moeder, die het weer van mijn oma had. Nu was vooral oma er een expert in om keurige, gelijkmatige vierkante blokjes over te houden. Bij mij ziet dat er vaak van minder geordend uit. Maar het voordeel daarvan is, dat niemand het zo in de gaten heeft als je een extra stukje snoept. Want als je eenmaal deze speculaasbrokken gewend bent, wil je ze nooit meer uit de supermarkt. En zo verwend ben ik dus van jongs af aan… 

Ingrediënten: 

  • 500 g zelfrijzend bakmeel 
  • 250 gram roomboter
  • 100 gram blue band (smeerboter)
  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 15 gr. koek- en speculaaskruiden
  • amandelen 

Bereiding 

  • Voeg alle ingrediënten samen en kneed tot een deeg. 
  • Bakplaat (grote rechthoekige of vierkante ovenschaal kan ook) invetten en bestuiven met bloem 
  • Rol het deeg uit op de bakplaat. 
  • Maak met een vork vakjes, zo groot als je straks de speculaasbrokken wilt hebben. 
  • garneer met amandelen
  • Bak de speculaas 25 min. op 180 graden. 

Laatst hadden we het hier over tradities in het gezin. We dachten te kunnen concluderen dat we er daar niet heel van van hebben. Maar later bedacht ik me dat het hier wel een vaste traditie is om op (meestal vrijdagmiddag) iets te bakken voor het weekend. Misschien kun je het meer een gewoonte dan een traditie noemen. Toch realiseer ik me nu, bij het schrijven over de familierecepten dat er toch ook iets doorgegeven wordt middels recepten. Die vrijdagmiddagen vroeger thuis; ik kan het me nog precies herinneren: de geur van een baksel uit de oven, de gezelligheid in huis, kaarsjes aan, het gevoel van het weekend dat voor de deur stond. Kortom: het gevoel van thuis. En ik hoop dat mijn meiden het ook zo ervaren. Plezier hebben ze er in ieder geval wel in. Graag helpen ze mee. Vooral onze middelste vindt het al heel leuk om mee te helpen. Lekker kneden, mixen en natuurlijk vooral: proeven. 

Simpele Eierkoeken 

Dit is er ook een die het hele jaar door werkt. Maar dat is dan meer een ´woensdagmiddagrecept.´ Ook dan vind ik het wel eens leuk (zeker als het de kinderen binnen spelen) om met elkaar iets lekker te bakken. Maar dat is dan gewoon bedoeld voor tussendoor en niet voor bij de koffie op zondagmorgen. Daarom luchtige eierkoeken. Ook een goed recept voor wanneer je een periode aan het minderen bent (in calorieën) en toch wat lekkers tussendoor wilt.

Ingrediënten: 

  • rasp van een citroen 
  •  4 eieren 
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem 
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • snufje suiker 

Bereiding: 

  • Klop de eieren met de suiker zo luchtig mogelijk. Dit kan een paar minuten duren. 
  • Spatel de overige ingrediënten voorzichtig door het beslag. 
  • Bedek de bakplaat met bakpapier. Schep met twee lepels ongeveer gelijke hoopjes zo´n 3 cm uit elkaar. Mogelijk moet je het net als ik in twee keer doen, maar vanwege de korte baktijd is dat zo gebeurd. 
  • Bak de eierkoeken op 180 graden ongeveer 10 minuten. Ze zijn goed als ze lichtbruin verkleurd zijn. 

Tip: Voor een herfsteditie; schep wat stukjes appel en grove kaneelsuiker voor het beslag. Let op: ze zijn niet heel lang houdbaar. Dus lekker snel opeten met elkaar! 

Blondies Snoeprecept 

Voor alle chocoladeliefhebbers! Dit recept heb ik een tijd geleden eens geprobeerd, zomaar omdat ik zin had in wat anders. En dat was gelijk een succes! Maar omdat het wel heel veel zoetigheid bevat per stuk, bak ik ze niet al te vaak, maar bewaar het vooral voor wanneer we visite hebben. Je kunt ook eindeloos variëren met de extra´s die je eraan toevoegt. Denk aan witte chocolade, smarties, frambozen, blauwe bessen en ja hoor, ook appel en kaneel. 

Ik houd het meestal bij witte chocolade, dan lijkt de blondie nog het meest op haar zusje: de brownie. Maar het basisrecept is dus zonder die witte chocolade. 

Ingrediënten: 

  • 2 eieren 
  • 275 gram bloem 
  • zakje vanillesuiker 
  • 350 gram lichte basterdsuiker
  • reep witte chocolade (100 gram)
  • snufje zout 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Gebruik een bakblik/ovenschaal van ca 20 x 20 cm. Bekleed deze met bakpapier.
  • Smelt de boter in een pannetje. Voeg samen met de suiker en mix het tot een glad mengsel. 
  • Voeg ondertussen de eieren een voor een toe. Voeg ook  de vanillesuiker toe en mix het geheel 2 -3 minuten op de hoogste stand. 
  • Voeg tot slot de bloem en het zout toe. Mix nog een keer, zodat alles goed gemengd is. 
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en schep deze met een lepel door het beslag. 
  • Stort het beslag daarna in de bakvorm. 
  • Bak de blondie in 25-30 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn en krokant. Vanbinnen hoort de blondie nog wat smeuïg te zijn, maar zeker niet vloeibaar.  
  • Als de blondie afgekoeld is kun je stukjes ervan snijden. Met deze vorm moeten er wel 16 blokjes uit gehaald kunnen worden. 

 Kaneelbrood – weggeef recept 

Over dit recept heb ik even getwijfeld. Niet omdat het niet lekker is, maar omdat het een beetje ´van ons´ is. Opnieuw iets uit de familie. Mijn moeder maakte deze vaak voor kerst. Niet alleen voor ons gezin, maar ook om uit te delen. Aan vrienden, bekenden of mensen die wel een hart onder de riem konden gebruiken in die donkere dagen. Nu hebben wij die traditie een beetje overgenomen. (Dus toch nog een traditie van ons gezin 😉 En ik ben niet de enige, ook bij mijn zus zijn ze er fan van. Het is een brood, wat het dus goed doet als ontbijt of lunch, maar ook prima bij de koffie kan. Het is wel even wat werk. Daarom ben ik het na een paar broden kneden meestal wel weer zat en komt er voor de rest van het jaar niet meer van. Maar nu ik zojuist weer een mooie foto voorbij zag komen uit de keuken van mijn zus, krijg ik er toch ook wel erg veel zin in! Maar een ander er blij mee maken is ook heel leuk. Het ziet er (als het goed lukt) mooi en met een leuk lint erom, maak je er echt een kadootje van. 

Ingrediënten:

  • 1 broodmix wit
  • 125 harde roomboter in stukjes 
  • 100 gram donkerbruine suiker
  • 100 gram rozijnen
  • 4 el kaneelpoeder

Bereiding: 

  • Bereid het brooddeeg volgens de verpakking (2 keer laten rijzen) 
  • Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen in warm water en laat ze daarna uitlekken. 
  • Meng de rozijnen, de kaneel, suiker en de blokjes roomboter. 
  • Rek het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dunne lap van ongeveer 30 – 40 cm. 
  • Bestrooi de deeglap met het rozijnenmengsel. 
  • Rol het deeg nu in de breedte op en snijd het in 6 gelijke stukken.
  • Maak ieder stuk aan de zijkanten dicht, zodat je als het ware 6 ´pakketjes´ hebt. 
  • Vet de tulband royaal in met boter. Zet alle deegpakketjes stevig naast elkaar in de tulband. Bestrijk de bovenkant ook weer royaal met boter. 
  • Bak het kaneelbrood op ongeveer 25 minuten op 200 graden. 

Tip: in plaats van 6 pakketjes te maken, kun je ook de rol deeg in zijn geheel in je tulband leggen.

Ik hoop dat je met deze recepten weer inspiratie hebt om lekker aan de slag te gaan. Met of zonder kids. Want eerlijk is eerlijk; toen ik van de week die speculaasbrokken ´gezellig´ met ons drietal ging maken, eindigde dat in een ontplofte keuken, de oudste met deeg tot aan haar ellebogen, een krijsende dreumes die ook zo graag mee wilde doen, maar vooral aan de ontsteker van het gas zat en een gat in de koek, omdat nummer 2 op het laatst nog even wilde snoepen. Maar meestal is het heel gezellig, dat bakken met elkaar 😉 

Dit blogartikel werd geschreven door Corma. Het team van blogschrijvers stelt zich hier aan je voor. 

Meer lezen:

  • Het Perfecte HuisHet Perfecte Huis
  • Beelden Beklijven: Goede Vrijdag in het GezinBeelden Beklijven: Goede Vrijdag in het Gezin
  • Elk kindje een cadeauElk kindje een cadeau
  • Stroopwafeltaart!Stroopwafeltaart!
  • Opvoeden tot zelfstandigheidOpvoeden tot zelfstandigheid

15 Reacties

« Dankdag in een Jaar van Verlies
Een Voorbeeldhuwelijk »

Reacties

  1. Corma zegt

    4 december 2020 om 17:34

    Hoi
    Dat is jammer. Zou misschien met de vulling te maken kunnen hebben, maar ik weet het niet precies. Je kunt hem gewoon terug in de oven doen en na 10 minuten nog eens kijken.
    Succes

    Beantwoorden
  2. MR zegt

    4 december 2020 om 09:43

    Hoi,
    Ik heb net de kruidkoek gemaakt in de tulbandvorm. Nu wil ik hem er uit halen maar was nog helemaal zacht van binnen. Had er wat walnoten en rozijntjes door gedaan. Oven op 150 graden boven en onder warmte . Verder alles gedaan hoe het er stond. Enig idee hoe dat kan?

    Beantwoorden
  3. José zegt

    19 november 2020 om 09:00

    Ik ben het weggeef recept aan het maken… moet het rozijnen mengsel na de eerste keer rijzen erin gerold worden? Of na de 2 e keer. En dan niet mee rijzen?
    De kruidkoek was een groot succes. Hij heeft de avond niet gehaald ☺️

    Beantwoorden
    • Corma zegt

      19 november 2020 om 21:34

      De rozijnen gaan er pas na de twee keer rijzen in. Dus inderdaad, niet mee laten rijzen! Succes.

      Beantwoorden
  4. Maaike zegt

    18 november 2020 om 22:48

    Leuk, zeg recepten ! Ben ik dol op.. Hoe groot is de tulbandvorm die je gebruikt. Het lijkt me errug veel voor een normaal formaat tulband.

    Beantwoorden
    • Corma zegt

      19 november 2020 om 21:35

      Ja, ik heb een gewoon formaat tulband. Het past altijd precies;-)

      Beantwoorden
  5. Janny zegt

    17 november 2020 om 15:50

    Wat een leuke recepten, passend bij deze tijd van het jaar! Hier is het nu genieten van de kruidcake die in de oven staat…alleen al van de reacties van de kinderen ‘mmm, wat ruikt het hier lekker!’

    Wel heb ik nog even een vraagje over het recept van de eierkoeken. Er staat een snufje suiker. Bedoel je daarmee soms een snufje zout, omdat er al 200 gram suiker in zit?

    Beantwoorden
    • Corma zegt

      17 november 2020 om 19:21

      O ja, natuurlijk! Een snufje zout inderdaad!
      Leuk dat je het gaat proberen. Eet smakelijk alvast.

      Beantwoorden
  6. JB zegt

    16 november 2020 om 16:38

    Hoi,

    Ik heb zojuist de speculaasbrokken gemaakt. Heerlijk. Direct uit de oven kun je ze heel makkelijk aan stukken snijden.

    Beantwoorden
  7. Corma zegt

    13 november 2020 om 19:41

    Oeps….ik zie nu dat ik bij het recept voor de blondie één ingrediënt vergeten ben. Nog 225 gram ongezouten roomboter mag erbij op je boodschappenlijstje.

    Beantwoorden
  8. Elma zegt

    13 november 2020 om 17:27

    Net de kruidige cake gebakken! Heerlijk! Khad hem alleen iets langer in oven moeten laten. Hij was niet helemaal gaar, maar de smaak is er niet minder om!! Hmmm!

    Beantwoorden
    • Corma zegt

      13 november 2020 om 19:29

      Leuk om te horen! De smaak is inderdaad altijd goed… En oventijd moet je soms een beetje mee proberen. Het lekkerst is het wanneer de bovenkant krokant is en de binnenkant ietsje smeuïg!

      Beantwoorden
      • Anne-Marije zegt

        20 november 2020 om 09:48

        Heerlijke recepten! Bedoel je bij de speculaasbrokken met (blue band) smeerboter gewoon iets van halvarine, of margarine? Of maakt dat niet uit?

        Beantwoorden
        • Corma zegt

          24 november 2020 om 22:33

          Ha Anne-Marije, dat maakt niet uit (denk ik). Ik gebruik zelf halvarine.

          Beantwoorden
  9. Jacoline zegt

    13 november 2020 om 14:05

    Oh wat een heerlijke recepten! Ik ben dol op lekkers bakken en de kids ook! Bedankt voor het delen! Erg leuk!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

Ik ben Elise - Vrouw van, mama van, kind van, houd van: ijs, chocolade, pioenrozen en een mooi boek. Ik blog over bijbels opvoeden, huishouden en meer hier op elkedagnieuw.nl.

Welkom en leuk dat je mee leest!

Je kunt mij ook vinden op:

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Het Elke Dag Nieuw Zomerboek

De Elke Dag Nieuw Ontmoetingsdag

Zwanger?

Word vriendin!

Schrijf je in voor het laatste nieuws en aanbiedingen op Elke Dag Nieuw publicaties! en ontvang een leuke set mini-posters met bemoedigende teksten voor moeders in je mailbox!

Dankjewel!

Je krijgt binnen enkele minuten een e-mail van ons. 

Niet? Check dan even de SPAM of map met ongewenste e-mails. Als je het daar vindt, markeer het dan gelijk als 'dit is geen SPAM', om te voorkomen dat onze e-mails altijd in je SPAM belanden. 

Alles over stille tijd & aanmelden voor de Moeskruid Bijbelleesgroep:

Op Instagram:

Het drukwerk druppelt binnen. Er is nog even cont Het drukwerk druppelt binnen. 
Er is nog even contact met alle workshopleiders.
We rekenen met stoelen en bellen over leverdata.
Maar naast alle praktische regeldingen is het gebed de belangrijkste voorbereiding voor aanstaande zaterdag. 

Gisteren stond ik nog even in deze zaal die leeg en stil was en het refrein van het themalied zong door mijn hoofd:

Want van kind tot kind
wordt Gods Naam geloofd, 
en groeit Zijn Koninkrijk. 
Zolang zon en maan
niet zijn uitgedoofd
en tot in eeuwigheid.

Als we samen luisteren, samen bidden, elkaar ontmoeten, dan hebben we bovenal de zegen van de Heere en de werking van Zijn Geest nodig. Het gaat om Hem alleen. 

Mama's, jij en ik hebben het zo nodig om adem te halen, stil te staan, onze gedachten en harten te richten op Hem, om ons werk in ons gezin te kunnen doen. Maar bovenal is Hij het zo waard om te ontvangen alle lof en eer en aanbidding. Het is ons verlangen dat deze dag mag zijn tot eer van de Heere, dat Zijn Koninkrijk komt.

Kom je ook? Elke Dag Nieuw Ontmoetingsdag voor moeders. Aanstaande zaterdag 25 juni in Ede, er zijn nog wat plekken (link in de bio). Thema: 'Ademhalen'. Met goede doelenmarkt.

Welkom!

#roepingenverwachtingvoormoeders
#elkedagnieuw
#elkedagnieuwontmoetingsdag
Gisteren had ik een afspraak met Leander van der S Gisteren had ik een afspraak met Leander van der Steen, dirigent van ensemble Parlando. Samen zochten we de Psalmen en liederen uit die we zullen zingen op de Elke Dag Nieuw ontmoetingsdag op D.V. 25 juni. Misschien dat ik daar wel het meest naar uitkijk van die dag: het samen zingen met zoveel moeders die met hun lege handen bij de Heere mogen komen, met het uitzien dat Hij Zijn Koninkrijk bouwt in ons hart en in ons gezin.

Er is muzikaal nog iets heel gaafs die dag. Binnenkort hoop ik je daar iets van te laten zien.

Maar natuurlijk is er ook de lezing van @asmiddelkoop over het thema 'Ademhalen' en kun je één van de acht boeiende workshops volgen. Bijvoorbeeld over het thema 'van stress naar rust', een workshop Bible journaling van @mirjam_florijn , over 'op adem komen', zangtechnieken of bijvoorbeeld de themawandeling over het naastgelegen landgoed Kernhem.

We zijn volop bezig met de voorbereidingen en ik kijk er enorm naar uit!

#elkedagnieuwontmoetingsdag
#roepingenverwachtingvoormoeders
Daar is 'ie dan... Het Elke Dag Nieuw zomerboek. E Daar is 'ie dan... Het Elke Dag Nieuw zomerboek. Een lekker dik magazine vol artikelen, interviews, bijbelstudies, ideetjes, tips en verhalen, speciaal om jou als mama te bemoedigen vanuit het Woord.

Bestel je voor 14 juni (in voorbestelling), dan krijg je als dank een mooi setje kaarten bij je zomerboek! 

Via de link in de bio lees je er alles over en kan je er al in bladeren!

#elkedagnieuw
#elkedagnieuwzomerboek
5 mei op de Grebbeberg. Met de Moeskruid Bijbell 5 mei op de Grebbeberg. 

Met de Moeskruid Bijbelleesgroep lezen we Exodus. Ik moest tijdens de dodenherdenking denken aan de Bijbelstudies van deze weken. De Hebreeën waren gevangen in de slavernij van Egypte en zagen zo uit naar bevrijding. En tegelijk laat dat ons zien hoe het is om gevangen te zitten in de slavernij van de zonde en daarvan bevrijd te worden door het bloed van de Heere Jezus. 

Ja, we mogen dankbaar zijn voor vrijheid in Nederland. 

Ja, we mogen met verontwaardiging zien naar de tiran die Oekraïne de vrijheid ontneemt. 

En tegelijk mogen we verder zien, dieper kijken. Ben jij vrij? 

Indien dan de Zoon u zal vrijgemaakt hebben, zo zult gij waarlijk vrij zijn (Joh. 8:36)

Maar nu, van de zonde vrijgemaakt zijnde, en Gode dienstbaar gemaakt zijnde, hebt gij uw vrucht tot heiligmaking, en het einde het eeuwige leven (Rom. 6:22).
- Ode aan het moederschap - Vandaag... is er weer - Ode aan het moederschap -

Vandaag... is er weer een nieuwe dag.

Een dag waarop er kapotte knieën zullen zijn waar ik een pleister op moet plakken.
Er zullen ruzies zullen zijn die ik moet uitpraten en wedstrijdjes waarbij ik scheidsrechter moet zijn.
Er zullen verkeerde dingen gedaan worden die ik moet corrigeren, er zal ongehoorzaamheid zijn die ik moet straffen.
Er zullen honderd vragen gesteld worden waarop ik antwoord geven moet.
Er zullen grenzen opgezocht worden die ik moet duidelijk maken.
Er zullen vieze handen, vieze toeten en vieze voeten zijn die ik moet wassen.
Er zullen boze buien zijn vandaag die ik er uit moet knuffelen.
Vandaag zullen er bloemen en cadeautjes bij me gebracht worden die ik dankbaar in ontvangst mag nemen.
Er zullen sokken en haarspeldjes kwijt zijn en schoenen en lievelingsspeelgoed dat ik moet opzoeken.
Het huis zal vandaag weer veranderen in een chaos en ik zorg dat er wordt opgeruimd.
Er zullen druppels op de wc-bril en handjes op de ramen komen die ik eraf moet poetsen.

Er zal verdriet zijn dat ik bespreekbaar moet maken en er zal angst zijn waarin ik moet bemoedigen.
Ik zal vandaag inspireren bij verveling en aanmoedigen bij creativiteit.
Er zal iemand slapen die ik moet wakker maken en er zal iemand wakker zijn die ik moet helpen slapen.
Er zullen vandaag verhalen zijn die ik moet voorlezen, veters die ik moet strikken, een vaatwasser die ik moet uitruimen en vieze luiers die ik moet verschonen.
Er zullen levensvragen zijn waarin ik mag meedenken en onzekerheid waarin ik mag bemoedigen.

Er zullen vandaag zonden gedaan worden die ik moet belijden.
Er zullen zondaren zijn om lief te hebben.
Er zal een Verlosser zijn om te aanbidden.
En er zal genade zijn om te ontvangen.

Ik mag vandaag mijn werk doen omdat ik weet dat het Zijn werk is.

Lees verder via de link in de bio. Je kunt deze Ode er ook als download vinden om te printen!
Wij verhuisden afgelopen week. Alle spullen hebbe Wij verhuisden afgelopen week. 
Alle spullen hebben een plek, alle dozen zijn al uitgepakt. 
Er moeten nog wat lampen opgehangen worden en de jassen liggen in een wasmand bij gebrek aan kapstok. 
En hoewel we maar zo'n 800 meter verderop gingen, moeten we allemaal nog een beetje onze draai vinden. 
We zijn allemaal moe en hebben korte lontjes.
We vergeten steeds waar we de theepot en de waterkan zijn opgeborgen en nergens zijn de sandalen te vinden.
Als ik 's nachts naar een roepend kind moet, stoot ik steeds mijn tenen tegen mijn bureaustoel en mijn hoofd tegen de lamp, die hier een andere plek blijken te hebben dan in ons vorige huis.
Maar we genieten ook ieder van onze eigen dingen. 
En we hebben nog steeds een beetje het gevoel dat we op vakantie zijn. 
Dat is absoluut een voordeel van verhuizen 😉.
In maart 2019 hadden wij voor het eerst Elke Dag N In maart 2019 hadden wij voor het eerst Elke Dag Nieuw live bijeenkomsten... Wij hadden dat graag het volgende jaar opnieuw willen doen, maar toen kwam de tijd dat grote bijeenkomsten niet meer mogelijk waren. 

De laatste tijd heb ik vaak gedacht aan de woorden van Johannes, uit zijn tweede zendbrief, en daarover gebeden. 

Ik heb veel aan ulieden te schrijven, doch ik heb niet gewild door papier en inkt; maar ik hoop tot ulieden te komen, en mond tot mond met u te spreken, opdat onze blijdschap volkomen moge zijn (2 Johannes 1:12).

En de Heere geeft dat die mogelijkheid er nu weer is, om elkaar te ontmoeten en 'van mond tot mond met elkaar te spreken'. Ik zie uit naar een dag vol vreugde met veel moeders bij elkaar, om samen te zingen en de wil van de Heere te zoeken voor ons leven. 

Op D.V. 25 juni is er de Elke Dag Nieuw ontmoetingsdag met een Bijbelse boodschap, leerzame workshops, prachtige muziek van ensemble Parlando en veel samenzang, en lekkere lunch én veel ruimte voor ontmoeting. 

Ook een fijne en bemoedigende dag weg?
Lees snel alle informatie via de link in de bio. 

#elkedagnieuw
#elkedagnieuwontmoetingsdag
#roepingenverwachtingvoormoeders
Een nieuwe fase, een geschenk. Vandaag kregen we Een nieuwe fase, een geschenk. 
Vandaag kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. 

Wij zien ernaar uit dat dit een plek zal zijn om samen de Heere te mogen dienen en om onze deur open te hebben voor anderen.
Het was veel van dit, de afgelopen dagen. Wij ver Het was veel van dit, de afgelopen dagen. 
Wij verwonderden ons erover hoe enorm de kwetsbaarheid van je kind je raken kan.
Die fletse oogjes, halve slokjes, krachteloze armpjes. We wilden wel de hele dag onze armen om haar heen slaan, haar koesteren. En dat wilde zij ook. Als mama maar in de buurt was, dan was alles goed. 

Nu knapt ze weer wat op. Ze denkt dat ze weer van alles kan ondernemen. Ik moet haar uitleggen waarom ze nog niet bij haar vriendje kan spelen. Nu toch maar even met een bellenblaas naar buiten, het zonnetje in. Dat doet iedereen goed, toch?

Op www.elkedagnieuw.nl verscheen een nieuw blogartikel vandaag, met de titel 'God van generaties', geschreven door blogschrijfster Corma. Zij ziet haar dochter ontwikkelen en haar oma achteruit gaan. Maar de Heere is trouw, door de generaties heen. Ze neemt je mee door de Psalmen die daarvan getuigen. 

En Save the Date: op D.V. 25 juni hopen wij veel jonge moeders te zien op de Elke Dag Nieuw Ontmoetingsdag. Binnenkort meer info, maar denk alvast aan: Bemoediging vanuit Gods Woord, Bijbelstudie, veel zingen, mooie muziek, workshops & ontmoeting! Binnenkort hoop ik je meer informatie te kunnen geven over het thema en de invulling van de dag. 

Nou, dit was een verhaaltje van van alles en nog wat. Tot later!
Volgen op Instagram
  • Privacyverklaring Elke Dag Nieuw

Copyright © 2022 · Refined theme by Restored 316

Elke Dag Nieuw verzamelt cookies. We gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Als u op Akkoord klikt geeft u daarmee aan dat u hiermee instemt.Akkoord