Zingen

Zingen, dat doen we elke dag.

De kinderen kennen best veel psalmen en bijbelse liederen inmiddels. Maar op een gegeven moment ontdekten we dat we al avonden lang na het eten dezelfde versjes zongen: “het water steeg wel hoog”, gekozen door Zarah en “Opent uwe mond” door Sophia.

Toen ik het psalmboek voor jonge kinderen zag was ik aanvankelijk gelijk van plan om het te kopen. Het kost €8,95, een klein prijsje, maar als je meer dan twee kinderen hebt wordt het best een grote uitgave. Maar het is een mooi psalmboekje met bekende en wat minder bekende psalmen, allen voorzien van een plaatje. Ook jonge kinderen die nog niet kunnen lezen kunnen daarmee de versjes herkennen.

versjesboek

Omdat ik graag een persoonlijk versjesboek wilde hebben met de psalmen en bijbelse liederen die onze kinderen kennen, heb ik een eigen versie gemaakt. De meiden hebben ieder een snelhechter met daarin een voorpagina die ze zelf mochten inkleuren. Steeds krijgen ze er een bladzijde bij met versjes die ze kennen. Ze mogen ze eerst netjes inkleuren en daarna komt hij in het versjesboek.

De dames zijn er erg blij mee en wij ook. Als we gaan zingen of Bijbeltijd hebben pakken ze hun eigen versjesboek erbij en wijzen ze het plaatje aan van het versje dat ze graag willen zingen. We zingen nu weer het hele repertoire. En zodra ze een nieuw versje leren typ ik het over in Word en kies er een mooi plaatje bij. Als de pagina vol is wordt hij geprint en hebben we er weer een paar versjes bij die we regelmatig zingen.

                                                                                                    liedjesboek

Hoe deel jij dit bericht met je vrienden?Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 comments

Geef een reactie