How-to Wasmachine blinkend schoonmaken!

Om mijn eerste schoonmaakpost ben ik hevig uitgelachen – ik kijk naar jullie, zussen! 🙂 Ik snap het hoor. Wie schrijft er nu over het schrobben van de wc?

Omdat die post grappig genoeg toch veel gelezen blijkt te zijn ga ik ervan uit dat er ook mensen zijn die het wel interesseert. Daarom nog een poging. Ik vind het leuk als je een reactie plaatst bij de opmerkingen onder dit bericht. Het is nu een beetje gissen wie dit allemaal leest en wat je ervan vindt. Een beetje eng 😉

wasmachine schoonmaken elkedagnieuw

Komt ‘ie. Ik heb mijn wasmachine eens schoongemaakt. Ik heb wel een het rubber uitgeveegd en af en toe draai ik een heet programma omdat ik weet dat dat moet. Maar verder dan dat was ik nog niet gekomen in mijn 7-jarig huisvrouwenbestaan. Tot ik merkte dat mijn was niet echt fris meer rook. En ik af en toe een vieze bruine vlek in kleding vond na het wassen. Dus startte ik een onderzoek naar manieren om je wasmachine goed schoon te maken. Als ik dat ga doen lees ik meteen alles wat los en vast zit over het schoonmaken van een wasmachine. Ik heb uit al die info nu m’n eigen methode die ik graag met je deel.

Stap 1

Sop alle delen van de wasmachine die je kunt zien.

Stap 2

Maak met een sopdoek en evt. een tandenborstel de rubberen ring(en) goed schoon. Hoewel ik dacht dat ik dat al regelmatig deed verbaasde ik me enorm over de enorme hoeveelheid vetluis die eruit tevoorschijn kwam. (Wees niet bang, vetluis is geen beestje maar wasmachine-schoonmaak-jargon voor grijs vuil.)

Stap 3

Leeg de filter. De meeste wasmachines hebben daarvoor een klepje onderaan. Je kunt daar een slangetje uittrekken waar je een dopje af kunt halen. Bakje eronder, water eruit laten lopen. Daarna kan je de filter (zit ernaast) verwijderen en schoonmaken. Ook de moeite waard!

Stap 4

Maak het zeepbakje schoon. Je kan dit verwijderen en schrobben onder de kraan. Probeer ook de ruimte waar het zeepbakje in zit eens schoon te maken. Bij mij was dat… (vies!)

Stap 5

Draai de machine (leeg) op 90*C met een kopje soda en/of azijn.

Hij glimt en blinkt en geurtjes zijn verleden tijd!

Hoe houd je je wasmachine zo fris?
  • Droog na een wasbeurt altijd eerst de ruimte tussen de rubberen ring(en). Stilstaand water gaat stinken.
  • Laat om dezelfde reden altijd de deur van de wasmachine en het zeepbakje open staan. Geef de wasmachine zoveel mogelijk de gelegenheid om op te drogen.
  • Gebruik zo min mogelijk vloeibaar wasmiddel (ga ik doen als ik door mijn voorraad flessen heen ben)
  • Was regelmatig op wat hogere temperaturen. Iedereen zegt tegenwoordig dat je niet hoger dan 40*C hoeft te wassen. Vetten lossen echter niet op bij 40*C en houden vuil vast, waardoor je wasmachine steeds minder goed wast. Die handdoeken dus gewoon op 60*C wassen en zeker maandelijks een keertje op 90*C zetten.

 

Gelukkig had ik erg leuk gezelschap bij het poetsen!

wasmachine gezelschap elkedagnieuw

 

Hoe deel jij dit bericht met je vrienden?Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

3 comments

  1. Marieke says:

    Hoi, ik hoorde pas van iemand die o.a. wasmachines verkoopt dat je geen soda in de machine moet doen omdat dit het ijzer / aluminium aantast. Niet goed dus voor de machine!

Geef een reactie