Opruimen: wat doen we met die spullen? (2)

Zoals je vorige week kon lezen ben ik enigszins geïnspireerd door de Japanse opruimmethode Konmari. In plaats van weggooien, weggooien, weggooien, zoals Mari Kondo in haar boek verkondigt doe ik graag iets anders met onze overtollige spullen. Waar ik vorige week schreef over het weggeven van spullen, gaat het nu over verkopen.

De kinderen laten verkopen op een kleedjesmarkt? Heel leuk! Wij deden dat op de verkoopdag van onze kerk een paar weken geleden. De kinderen leren daardoor iets over de waarde van spullen en omgaan met geld. Nadeel was dat ze niet zo heel lang trouw aan hun kleedje waren en papa braaf op het krukje kwam te zitten 🙂

Verkopen via Marktplaats? Voor meubels, merkkleding of andere duurdere spullen kan dit goed werken. Nadeel is dat je vaak veel heen en weer moet mailen of bellen om het eens te worden over de prijs en verzenden of ophalen. Bovendien trekken kopers zich nog wel eens terug en kan je weer opnieuw beginnen. Spullen moeten voor mij minimaal 10 euro kunnen opleveren voor ik ze op Marktplaats te koop aanbiedt, anders vindt ik het het werk niet waard.  Ik heb overigens al heel veel verdiend via Marktplaats, bijvoorbeeld door het verkopen van mijn viool en mijn trouwjurk.

bol

Verkopen via Bol.com? Sinds het begin van dit jaar verkoop ik boeken via bol.com. Ik wist wel dat dit kon maar ik had het nog nooit geprobeerd. Ik heb op de Konmari manier mijn boekenkasten opgeruimd (daarover later meer) en alle titels waar ik niet meer blij van werd te koop gezet op bol.com. In 5 maanden tijd heb ik 30 boeken verkocht voor een totaalbedrag van €350,-! Niet gek he? Het heeft veel voordelen boven Marktplaats. Je hoeft meestal geen foto toe te voegen, omdat de boeken al bekend zijn bij bol.com. Als je een gratis verkoopaccount hebt aangemaakt hoef je per boek alleen titel of ISBN in te voeren, de status van het boek (of het gebruikssporen heeft), en je voorraad. Bol.com laat je zien voor hoeveel dit boek al te koop staat en aan de hand daarvan kan je zelf je prijs bepalen. Als je een boek verkocht hebt krijg je daar een mail over. Je kunt dan simpelweg een pakbon en een adresetiket printen en het boek versturen. Nadeel van verkopen via bol.com? Je betaalt als verkoper zelf de verzendkosten. Daar moet je dus rekening mee houden bij het bepalen van de prijs. Als je een boek voor €8,- te koop zet en het past niet door de brievenbus, heb je, afhankelijk van je verzendmethode, maar 2 of 3 euro winst. Je kunt wel eenvoudig prijzen vergelijken tussen PostNL, DHL en DPD en de goedkoopste kiezen. Je krijgt dan een bijpassend adresetiket en hoeft je pakket alleen maar af te geven.

Verkopen op een kledingbeurs? Nog een manier om geld te verdienen met spullen die je over hebt is je kleding te verkopen via een kledingbeurs. Het is per beurs verschillend hoe het precies werkt. Ik organiseer al een paar jaar een kledingbeurs in onze kerk in het voor- en najaar en breng ook altijd zelf kleding in. Bij ons krijg je na aanmelding een verkoopnummer. Je bepaalt zelf je prijs en zet deze samen met je verkoopnummer op een stukje schilderstape dat je op het kledingstuk plakt. Je brengt je kleding naar de kerk en gaat de volgende dag zelf ook lekker shoppen tussen de rekken, waar alles op maat gesorteerd is. De dag daarna haal je de kleding op die niet verkocht is. 50% van de opbrengst van je kleding is voor jou en 50% is voor het goede doel. Het prijzen van de kleding is even werk maar het kan je een leuk bedrag opleveren en je steunt ook het goede doel. Als je de kleding die niet verkocht is niet terug wil hoef je het niet op te halen. Wij hebben het de laatste keer naar de Welkom Winkel gebracht, en soms gaat het naar Oost-Europa. Houdt in het voor- en najaar je lokale krant in de gaten of kijk bijvoorbeeld op http://www.kinderkledingbeurs.nl/.

Kledingbeurs

Weet je nog meer manieren om van je spullen af te komen? Of ben jij iemand die graag bewaart?

Hoe deel jij dit bericht met je vrienden?Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie