Recept: browniecrumble

recept-browniecrumble-elkedagnieuw

We kennen allemaal brownies en we kennen allemaal crumbles. Hier dan de gouden combinatie!

Ik kwam het idee voor brownies met kruimellaag hier tegen bij Ilse en paste hem aan naar eigen smaak.  Ik vind het altijd een beetje jammer om goede chocola te verwerken in brownies en ik had niet genoeg in huis. Daarom probeerde ik eens brownies zonder chocola te maken, van cacaopoeder. En jam jam jam, wat zijn ze lekker! Ook handig: cacaopoeder heb ik wel altijd in huis, dus bij enorme chocola-trek zijn deze brownies zó in de oven gezet!

Brownies zonder chocola

(voor een ovenschaal of bakblik van 20 x 20 of 20 x 30)
150 gram roomboter
275 gram witte of lichte basterdsuiker
75 gram cacaopoeder
75 gram bloem
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout

De crumble
100 gram bloem
55 gram suiker
100 gram boter
100 gram walnoten, amandelen of cashewnoten
Bereiding

Begin met het kruimeldeeg. Dit doe je officieel door bloem en suiker in een mengkom te doen en de boter er met 2 messen doorheen te snijden. Kneden gaat niet, dan worden het geen kruimels, maar een compact deeg. Omdat ik niet zoveel geduld heb gebruik ik een trucje. Ik smelt de boter in een pannetje en roer dat met een vork door de bloem en suiker heen. Daar krijg je ook kruimels van :-). Voeg de gehakte noten toe. Zet het kruimeldeeg in de koelkast en ga verder met het maken van het beslag voor de brownies.

Doe de boter, suiker, cacaopoeder en vanillesuiker in een pannetje. Laat dit op een matig vuur smelten, terwijl je goed roert. Mijn pan bakte toch een beetje aan dus kijk uit! Blijf roeren tot de boter gesmolten is en alle ingrediënten goed gemengd zijn tot een donkerbruine massa. Zeef de bloem met zout in een andere kom. Giet het warme boter-cacaomengsel erbij en roer even door. Voeg als laatste de drie eieren toe en roer door met een lepel.

Bekleed je bakvorm met bakpapier. Ik gebruik mijn aardewerken ovenschaal en gebruik daarin geen bakpapier en vet hem ook niet in!
Giet het cacaobeslag in het bakblik. Verdeel daarna de kruimels erover en bak de browniecrumble in 30-40 minuten lichtbruin op 175 *C. De brownies zakken na het bakken wat in en dat hoort zo.

Eet smakelijk!
Hoe deel jij dit bericht met je vrienden?Email this to someonePin on Pinterest0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter

3 comments

Geef een reactie