Kinderkunst (2) Verven met zout!

Het is zomervakantie! Zeeën van tijd voor vrij spelen, ontdekken, creatief bezig zijn, alle zintuigen aanspreken. In de zomervakantie plaats ik elke week een creatief project met kinderen: kinderkunst.
verven met zout - elkedagnieuw

Ik vergat een foto van het eindresultaat te maken. De foto in het midden is afkomstig van One Perfect Day.

Deel 1 (Voetverven) vindt je hier.

Process Art

De vorige keer schreef ik al dat ik niet vaak “knutselwerkjes” met de kinderen maak, waarbij de nadruk ligt op het eindproduct. Bij kinderkunst maakt het niet zoveel uit wat het wordt, als kinderen hun creativiteit maar op verschillende manieren tot uiting kunnen brengen. In het Engels heet dat “process art”. Het proces is dus belangrijker dan het product.

Je hebt nodig:
  • Lijm
  • Zout
  • Voedselkleurstof (verkrijgbaar bij de toko en soms ook bij Jumbo)
  • Zwart of wit papier

 

Laat de kids zich eerst uitleven met lijm. Door te bewegen terwijl de ze de lijm uit de fles knijpen kunnen ze hier een tekening mee maken. Daarna flink schudden met de bus met zout zodat alle lijm bedekt is met zout. Als je het papier nu boven een bordje schudt blijft alleen het zout achter dat aan de lijm kleeft. Nu begint het leukste onderdeel!

Met een pipet of dunne kwast mogen de kinderen druppeltjes kleurstof op de lijm met zout laten vallen. Houdt je camera in de aanslag want het is geweldig om foto’s te maken van de verbaasde gezichten en enthousiaste uitroepen! Er gebeurt namelijk een wonder: het zout absorbeert de kleurstof waardoor de kleuren zich vanzelf over de tekening verspreiden. Magisch en prachtig!

Veel plezier samen!

 

(Ik vergat een foto van het eindresultaat te maken. De foto in het midden is afkomstig van One Perfect Day.)

Hoe deel jij dit bericht met je vrienden?Email this to someonePin on Pinterest2Share on Facebook0Tweet about this on Twitter

Geef een reactie