Je Huis een Thuis – Week 3

voordeur

Soms droom ik van een huis waar je thuis komt in een lichte, opgeruimde ruimte, niet vlekkeloos, maar overzichtelijk, gezellig en fijn om te zijn. Daarom gun ik ons huis dus een beetje extra aandacht dit jaar. Elke week pak ik een extra klus in huis aan. Schoonmaken, herorganiseren, opknappen, decoreren. Elke week een ander stukje huis, elke week een nieuw project. Doe je mee?

je huis een thuis weekplaatje elkedagnieuw def

Deze week maakten we een vliegende start met twee projecten. Ik haalde alle restanten weg van de feestdagen, ruimde zoveel mogelijk spullen op die stammen uit het jaar 2016. Voor een frisse start van het nieuwe jaar! Daarnaast organiseerde ik de schoonmaakspullen. Er moesten wat nieuwe spullen gekocht worden, zodat nu in de badkamer, op het benedentoilet en in de keuken de juiste spullen staan om mee schoon te maken. Ook gooide ik half kapotte schuursponsjes weg en kregen pluizende doeken die ik daardoor nooit gebruik een andere bestemming.

Komende week ga ik aan een project dat héél, héél hard om aandacht schreeuwt hier in huis. De gangkast! Gangkasten verschillen nogal van inhoud. Misschien is de jouwe alleen een opbergplek voor sjaals, mutsen en wanten (die de komende week zeker voor de dag moeten komen vanwege de kou!) Misschien is jouw gangkast je voorraadkast. Bij mij is de gangkast opbergplek voor van alles: schoenen, winteraccessoires, speelgoed, de stofzuiger, de strijkplank en alles waarvoor ik geen betere plek weet (denk aan: kartonnen dozen die ik wil bewaren, een picknickkleed, kadootjes, etc. Er past gelukkig véél in onze gangkast. Maar als daar een poosje niet te veel aandacht aan wordt gegeven wordt het gemakkelijk een vergaarkast van spullen van onduidelijke herkomst, die bovendien het zicht belemmeren op de spullen die je wel echt nodig hebt.

Zover is het nu en dus is het tijd voor actie. Heb je geen gangkast? Neem dan je trapkast! Die heb ik weer niet, maar vaak dienen beide hetzelfde doel.

Wat ga ik doen?

 • Alles uit de kast halen en per categorie gesorteerd in de woonkamer zetten
 • Kast soppen
 • Setjes maken van handschoenen, sjaal en muts voor elk kind
 • Los speelgoed en spelletjes in de juiste dozen doen. Het speelgoed ga ik een andere keer goed uitzoeken.
 • Schoenen uitzoeken: evt. niet gebruikte schoenen of zomerschoenen weggeven of opbergen in de kast op zolder. Schoenen poetsen!
 • De dozen met kadootjes snel netjes indelen
 • Bovenstaande weer in de kast zetten
 • Alle overige spullen verdelen over 3 categorieën: weggooien/ weggeven, terug in de kast, andere plek in huis
 • En die spullen hun bestemming geven natuurlijk…

Om de confrontatie maar eens aan te gaan zal ik voor-en-na-foto’s plaatsen. Dus hou je vast en… veel succes met jouw gangkast 🙂

 

De projecten tot nu toe:

Week #1 en #2: het oude jaar opruimen & schoonmaakspullen organiseren

 

 

 

Hoe deel jij dit bericht met je vrienden?Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

2 comments

 1. Marijke says:

  Goede aanpak om iedere dag/week ‘iets’ goed doen. Zo blijft het overzichtelijk en vol te houden. Vorig jaar heb ik iedere dag een kast/la gedaan. Op een dag met meer tijd deed ik een hele kast, anders alleen maar een plank of een lade. Het overzicht groeide met de dag!
  Leuke blog…ik hoop je de komende tijd te volgen. Kun je jouw stukjes ook van een datum voorzien?
  Groetjes van Marijke

  • Elke dag Nieuw says:

   Ha Marijke,

   Dankjewel voor je berichtje. Al ben ik geen natuurtalent in het huishouden, ik word ook heel blij van wat meer overzicht. Goed idee om elke dag een kast of la op te ruimen! Ik hoop je nog vaak terug te zien hier. En… ik ga even kijken naar de data. Géén datum boven de berichten heeft ook voordelen :-).

   Groetjes!
   Elise

Geef een reactie