Ga de chaos te lijf!

vintage housewife2

Nu loop ik het risico dat jij denkt: chaos? Wat bedoel je? Daar heb ik nooit last van! Ik wel. Met 3 jonge kinderen, waarvan 1 borstvoedingsbaby is er weinig voor nodig om mijn huis in een chaos te veranderen. Eigenlijk is dat altijd zo geweest trouwens. Baby’s zijn bij mij geen goed excuus :-).

Omdat ik er tegelijkertijd helemaal niet tegen kan als ons huis, dat een gezellig thuis zou moeten zijn, wordt overheerst door rommel en viezigheid, heb ik wat structuren aangeleerd die me helpen. Had ik eerder vaak het gevoel dat ik geen idéé had waar ik moest beginnen, nu heb ik een rijtje dagelijkse taken die ervoor zorgen dat het huis leefbaar blijft. Had ik eerst na een dag thuis bezig zijn vaak het idee dat ik nog niets gedaan had, nu heb ik meer inzicht in al die dagelijkse taken die véél tijd kosten en niet altijd heel zichtbaar lijken. Maar wacht maar tot je ze niet meer doet!

Ochtend:

 • Vaatwasser uitruimen
 • Ontbijttafel en keuken opruimen
 • Was ophangen
 • Slaapkamers opruimen
 • Woonkamer stofzuigen
 • 1 extra schoonmaaktaak (ik werk daarmee volgens een schema, volgt later)

 

Middag:

 • Lunchtafel en keuken opruimen
 • Strijken/ was opvouwen en opruimen
 • Eten koken

 

Avond:

 • Woonkamer opruimen
 • Kleding klaar hangen voor de volgende dag
 • Brood klaarzetten in de broodbakmachine (doet manlief)
 • Ontbijttafel klaarzetten
 • Was aanzetten op de timer, gaat rond 6 uur aan (zodat er al voor me gewerkt wordt als ik wakker wordt. Heerlijk!)

 

Er wordt hier geleefd, gespeeld en rommel gemaakt, maar op deze manier lukt het me om het huis binnen 30 minuten visite-proof te maken. Ik weet het, het is een beetje overgeorganiseerd, maar ik houd er erg van om dit lijstje af te vinken door de dag heen. Je ziet dan zo heerlijk wat je allemaal gedaan hebt. Geen grote dingen, maar wel dingen die tijd kosten én die ervoor zorgen dat het hier niet helemaal uit de hand loopt :-).

Daarnaast zou ik het lijstje natuurlijk kunnen aanvullen met voorlezen, spelletjes doen, voeden, naar school heen en weer fietsen, want dat doe je ook allemaal. En dan weet je weer: o ja, ik zit als mama toch niet de hele dag te niksen!

Hoe deel jij dit bericht met je vrienden?Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie