Adventkalender 2018 – De reis van Manu

 

Kerstmannen, kerstballen, kerstlampjes, kerstcadeaus… Wie in november gaat winkelen kan het niet ontgaan. Het is weer de tijd van het jaar. Die tijd, die bol staat van kerstspullen en kerstactiviteiten, en tegelijk ook zo leeg is als het om de kerstboodschap gaat. God gaf zijn eigen Zoon als een offer… voor vijanden! Een onbegrijpelijk wonder!

Ook dit jaar willen wij graag weer als gezin toeleven naar het kerstfeest door middel van een adventkalender. We vinden het belangrijk dat onze kinderen leren dat er meer gebeurt in de wereld dan dat wat ze in onze eigen straat zien. En dat dwars door alles heen, we zeker mogen weten dat de Heere regeert. Daarom staat de adventkalender dit jaar in het teken van christenvervolging. 

 • Lees elke dag een stukje van het verhaal van Manu en Nour, twee Irakese kinderen die in 2014 op de vlucht moesten voor IS;
 • Gebruik de gespreksvragen die de verbinding leggen tussen het verhaal en advent;
 • Knutsel, leer, speel, zing. Elke dag is er een korte opdracht of activiteit die de boodschap van kerst dichtbij brengt;
 • Beleef: de adventkalender bestaat uit een bouwplaat van de route die Manu en Nour op hun vlucht afleggen. De bijbehorende prachtige illustraties die er elke dag bij geplakt kunnen worden, brengen het verhaal tot leven.

Het verhaal en de bijbehorende activiteiten zijn vooral geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Voor oudere kinderen in het gezin worden regelmatig verdiepingsvragen en -activiteiten gegeven.

Steun het goede doel!

Het verhaal van Manu en Nour is het verhaal van duizenden kinderen in Syrië en Irak die op de vlucht moesten voor IS. Al jaren zitten ontheemde gezinnen in vluchtelingenkampen, zonder uitzicht, zonder hoop op terugkeer. Stichting Ismaël gelooft in een boodschap van hoop, leven en vernieuwing voor de bevolking in het Midden-Oosten. Ze verspreiden kinderbijbels en christelijke lectuur, verlenen noodhulp en steunen hulpverleningsprojecten in vluchtelingenkampen.

De reis van Manu is bedoeld om geld in te zamelen voor het werk van Stichting Ismaël in vluchtelingenkampen in Noord-Irak. Je geeft een gift* waarvan je het bedrag zelf kunt bepalen. Als dank voor je gift ontvang je de adventkalender in je mailbox. Je kunt hem na het betalen ook meteen downloaden op de volgende pagina.

 

Zo werkt het:

 • Je geeft hieronder aan hoe groot je gift voor het werk van Stichting Ismaël onder vluchtelingen in Irak is en je vult je mailadres in.
 • Wij krijgen een bericht bij elke gift die gegeven wordt. Wij behandelen deze gift als jouw bestelling.
 • Je kunt de complete adventkalender (een bouwplaat en een boekje) meteen downloaden, en je ontvangt deze bovendien binnen 3 werkdagen in je mailbox.
 • Je kunt de bouwplaat en het boekje gemakkelijk thuis printen (je hebt geen kleurenprinter nodig).

Dit krijg je:

 • Een boekje van 25 pagina’s, te gebruiken van 1 – 25 december.
 • Op elke bladzijde vind je een stukje van het verhaal van Manu en Nour, twee christelijke kinderen die (in 2014) op de vlucht moeten voor IS.
 • Bij elke dag vind je gespreksvragen en / of knutselideeën / activiteiten die bij het verhaal en de adventstijd passen.
 • Ook krijg je een bouwplaat met 25 illustraties. Elke dag kan 1 illustratie worden gekleurd of versierd en op de bouwplaat worden geplaatst. Zo komt het verhaal van Manu en Nour tot leven! Niet alleen hun reis nadert het eindpunt, maar je ziet ook dat we steeds dichter bij het kerstfeest komen.

 

Giften tot nu toe (sinds 10/11/’18) :  € 6690,02!

 

Naam*

E-mailadres*

Bedrag €* 

* Ik kies er bewust voor om de adventkalender niet tegen een vast bedrag te verkopen, omdat ik geloof dat de Heere je zal leiden in de keuze voor het bedrag dat je moet geven. Ik heb inmiddels een aantal giften binnengekregen die de kosten dekken. Daarom zijn alle giften die nu gegeven worden 100% voor Stichting Ismaël.

Foto: Clary Scheres, kleurversjes.nl (ook de illustrator van deze adventkalender)